Like før klokka 12, søndag, fikk politiet melding om en ulykke mellom en motorsykkel og en personbil.

Ulykka skjedde på Vågstranda. En personbil på veg vestover stoppet opp for å svinge av til venstre. Bak kom to par på to motorsykler. Den ene MC-føreren bremset for seint og kjørte rett inn i bakenden på bilen som skulle svinge av til bygda. Bremsesporet tyder på at mc-føreren har klart å redusere farten en hel del før det smalt.

Overlever

Både føreren og passasjeren på motorsykkelen ble kastet av og ble liggende i vegkanten.

Begge ble sendt til sjukehus i Ålesund. Skadeomfanget er foreløpig uklart, men ifølge vitner var begge ved bevissthet hele tida. Så langt Åndalsnes Avis har klart å bringe på det reine, skal det ikke stå om fare for livene for noen av dem.

Føreren av personbilen satt noe betuttet på autovernet og ble etter hvert tilbudt besøk av heimesjukepleier, etter at brannvesenet hadde kjørt vedkommende heim.

Forbannet vitne

Paret som kjørte sammen med de skadd på den andre motorsykkelen unngikk uhell og var med og trøstet de skadde. Den ene av dem skal være hjemmehørende i Ålesund, ifølge politibetjent Richard Merlid, som var på stedet.

Augun Bruaset bor rundt 200 meter fra ulykkesstedet.

– Det skjer fryktelig mange ulykker her. Jeg fatter ikke at det ikke er nedsatt fartsgrense. Det er hovedkrysset inn til bygda, det er skoleveg og busslomme.

– Vi har hjertet i halsen hver dag, så nå vurderer jeg å anmelde samferdselsdepartement, vegvesen og hele driten til politiet, sa en tydelig sint Bruaset.

Trafikken ble stoppet en drøy time, mens redningsarbeidet pågikk. Det dannet seg betydelige køer på begge sider av ulykkesstedet.

E-136. To personer på motorsykkel ble fraktet til Ålesund sjukehus etter at de hadde kjørt i bakenden på en bil som sto stille og skulle til venstre, på Vågstranda. Foto: Anders A. Hagen