Politiet går nå ut og ber personer som har mistet lommeboka, blant annet på Åndalsnes tirsdag 5. april eller onsdag 6. april, om å ta kontakt.

I en pressemelding fra Politiet i Trondheim heter det at:

"Onsdag 6.4.2016 ble det pågrepet en gruppering på tre personer med utenlandsk opprinnelse i Molde. Påtalemyndigheten har siktet dem for grovt tyveri. Tyveriene har for det meste foregått inne i dagligvarebutikker på dagtid, og det er i all hovedsak voksne, eldre personer som har fått frastjålet lommeboken sin. Politiet utelukker ikke at tyveri kan ha skjedd også andre steder, som for eksempel i kafeteria eller fellesareal."

I etterforskningen er det kommet fram at de har kjørt følgende strekninger:

  • Tirsdag 5.4.2016: Aktuell strekning: Grue i Hedmark, Gudbrandsdal, Åndalsnes i Møre og Romsdal. Primært kjørt E6 og E136.

  • Onsdag 6.4.2016: Aktuelt område: Åndalsnes, Vestnes, Ålesund.

"I forbindelse med dette er politiet interessert i å komme i kontakt med personer som i løpet av tirsdag og onsdag i uke 14, på overnevnte strekning, mener å ha mistet eller blitt frastjålet sin lommebok i forbindelse med tur i butikk. Ta kontakt med lokalt politi/ lensmannskontor", skriver politiet i pressemeldingen.

Straffesakene omhandler tyveri av lommebok fra person på offentlig sted, samt noen saker med påfølgende uttak fra minibank.

"Tyveriene foregår ved at gjerningsperson tar lommebok fra veske som ligger uten tilsyn i handlevogn, eller fra lomme til fornærmede.  Det er to gjerningspersoner som opererer sammen inne i butikken under utførelsen av tyveriet", går det fram av pressemeldingen.

Dersom du har vært utsatt for tyveri; ta kontakt med lokalt politi/lensmannskontor, er oppfordringen.