Det var 02.56 natt til søndag, i Innfjorden, at den unge sjåføren unnlot å stanse på tegn fra politiet. Han ble imidlertid gjenkjent av politiet og senere pågrepet i sitt eget hjem.

– Hans kjøring var av den art at man valgt å ikke følge etter bilen, men heller pågripe vedkommende i hans hjem. Han er mistenkt for å ha kjørt i påvirket tilstand og hadde heller ikke gyldig førerkort, forteller operasjonsleder Sigvart Sivertsen ved Operasjonssentralen i Kristiansund.

Sjåføren er anmeldt for ikke å ha stanset på politikontrollen, uforsvarlig kjøring uten førerkort, og for oppbevaring av narkotika.

– Han ble framstilt for en utvidet prøve. Det vil si ikke bare en vanlig promillekontroll, men blod- og urinprøve for å sikre bevis for mistanken om ruspåvirket kjøring, sier Sivertsen som ikke før prøven kommer tilbake fra analyse, kan si noe om strafferamma.

– Det er brudd på to lover her; vegtrafikkloven og narkotikaloven. Bare vegtrafikkloven har en strafferamme på ett år, forklarer operasjonslederen.