Kursrekka 9. og 10. mars arrangeres på Rauma videregående skole, Grand Hotell og Vollstad gård. Det skal handle om foredling og kvalitetssikring av melk, frukt, bær og grønnsaker, utemat og bålmat, desserter, håndtverksbakst, vertsskapsrolla, menyutvikling og presentasjon og salg av lokal- og økologisk mat.

- Vi vil ha flere til å drive videreforedling av lokalmat, sier Solveig Brøste Sletta i Nordveggen, som i år er medarrangør på den årlige kursrekka i regi av Fylkesmannen i Møre og Romsdal og Matnavet på Mære.

Rauma videregående blir sentral

Tirsdag var representanter fra fylkesmannen på Åndalsnes der de igjen møtte lokale arrangører og deltakere.

Rauma videregående skole blir sentral fordi kursdeltakerne får bruke lokalitetene til restaurant- og matfagselevene. Dessuten vil skolens elever delta på kurset.

- Vi fikk forespørsel for to år siden, men måtte si nei på grunn av ombygginga. Men nå er vi ferdige og med. Å få være en del av matverdenen lokalt er viktig for elevene å ta del i - og det er nyttig, sier Ole Tommy Ødegård, avdelingsleder for yrkesfag ved Rauma videregående skole.

Kursene er primært for lokalmatprodusenter, matgründere og personer knyttet til reiselivs- og serveringsbedrifter som ønsker å styrke sin kompetanse for å ha lokalmat på menyen, og gjennom dette kunne gi et komplett tilbud til gjestene. Men dersom det er plass, kan også private delta.

- Lokale råvarer og gode teknikker skal gi god mat. Det viser seg at turister er mer fornøyd når de får kjøpe lokalprodusert mat. Og det må vi utnytte, sier rådgiver Kirsti Indreeide ved landbruksavdelinga hos fylkesmannen.

Det er ventet at 80 deltakere blir med på kursene. I tillegg til faglig påfyll er MRmat 2015 en god anledning for å bygge nettverk.