Den finske lapphunden Sita, eller «Kuurankukka av Vintervidda» som hun heter på papiret, reiste forrige helg til Kongsberg på sin aller første utstilling.

I konkurranse med 56 andre av samme rase gikk hun helt til topps: Sita vant juniorklassen med excellent som kvalitetsbedømmelse og fikk championkvalitet. Hun vant senere konkurransen om å bli beste tispe og fikk dermed sitt første CERT (sertifikat) som hun trenger for å bli norsk utstillingschampion.

Onkelen til Sita, Ukkonen av Vintervidda, ble best i rasen på utstillingen.

– Dette var veldig moro. Vi reiste ned helt uten forventninger. Kennelen hun kommer fra synes det er moro at avkommene deres stiller på utstillinger, så vi tenkte at det kunne være artig å ta turen, forteller matfar Tommy Jensen.

Han og kona Bente har vært på utstilling en gang for mange år siden, men nå har de fått blod på tann – og Sita blir nok å se i ringen flere ganger.

– Det neste blir utstilling i Ålesund i mai. Det blir spennende å se hvordan det går der; der er det et nytt sted og nye dommere, forteller han.

Sita, eller Kuurankukka av Vintervidda, som hun egentlig heter. Foto: Marianne Frøystad-Saugen
Sita (til høyre) ble BIM (best i motsatt kjønn). Onkelen hennes, Ukkonen av Vintervidda, ble BIR (best i rasen). Foto: Marianne Frøystad-Saugen