Interessert? Hotell Aak er til salgs og siden Åndalsnes Avis skrev om det i forrige uke, har konsernsjef Rymer i Faktor Eiendom ASA, som er eier av hotellet, fått to henvendelser fra interessenter. De store hotellkjedene synes hotellet blir for lite.

Det var i forrige uke det ble helt klart at Hotell Aak nå er til salgs. Etter en telefonrunde til diverse potensielle kjøpere i bransjen, viser det seg at hotellet er for lite for de store hotellkjedene.

– Vi er kjent med at hotellet er til salgs. Vi har vurdert det og kommet frem til at hotellet er for lite for oss. Vi ikke kan forsvare en lønnsom drift på et såpass lite hotell, sier Erik Berg på telefon fra Kanariøyene.

– Dere kan jo bygge ut?

– Vi må opp i 40 rom skal det lønne seg driftsmessig. Det er et fint og hyggelig, lite hotell og kunne selvsagt passet godt inn i vår portefølje, men i øyeblikket passer det dårlig. Vi har kommet frem til at vi heller vil investere i våre egne anlegg nå, og oppgradere de hotellene vi allerede har, sier Berg.

Han synes det er synd at en perle som Hotell Aak skal stå ubrukt.

– Jeg tror slike små hotell er best drevet som en familiebedrift. Da er det ikke noe problem å få til en lønnsom drift på hotellet, mener han.

Ikke drivbart

Wenaas gruppa As ved Lars Wenaas, bekrefter det samme over telefon.

– Det er ikke mulig for oss å drive lønnsomt med et så lite hotell, sier han.

To henvendelser

Per Gunnar Rymer i Faktor Eiendom ASA, kan en uke etter oppslaget i Åndalsnes Avis bekrefte at han har fått to henvendelser fra interessenter.

– Den ene henvendelsen kom på SMS og den andre på mail. Så få vi se hva som kommer ut av dem. Henvendelsene er ikke fra noen hotellkjeder, så jeg regner med at det er privatpersoner som står bak.

– Kan du antyde noen pris her?

– Vi har flere meglervurderinger å legge til grunn, men jeg har ikke lyst å gå ut med de nå. Vi får se hva som ligger bak disse to tilbudene først. Det kan jo være snakk om forskjellige løsninger her. Eventuell annonsering vil vi i så fall ta opp i etterkant, hvis ikke noe av dette fører frem, svarer konsernsjef Rymer til Åndalsnes Avis.