Dette er en type konkurranse som foregår på isen. Det mest vanlige i dag er at disse konkurransene blir arrangert innendørs i skøytehaller, men det er lange tradisjoner for å arrangere "ekte istølt" utendørs som dette på Island.

Til sammen 38 ryttere stilte til dyst i helgen hvor innledende runder gikk lørdag, og finalene ble ridd på søndag. Raumaværingene gjorde gode prestasjoner og fikk med seg flere pokaler hjem til Romsdalen.

I toppen

I 4-gangsfinalen vant Stian Pedersen og Globus knepent over Agnes Helgadottir og Lisa, med poengsum 7,77 mot 7,70. I tøltfinalen gjorde raumaværingene rent bord. Stian og Globus på 1. plass med den gode poengsummen 8,39, foran Agnes og Lisa som igjen tok 2. plassen med poengsum 7,67. Tett fulgt av Cecilie Flydahl og Stjarni på tredjeplass med poengsum 7,66. I 5-gang var det Bjørn Kjersem på hesten Lettir som viste seg sterkest, og vant med poengsum 7,50 foran Stian Pedersen på hesten Frami, poengsum 7,12. I speedpass var det Cecilie og Stjarni's tur til å gå av med seieren, foran Stian og Frami på 2. plass.

Lars Smisethjell

Forrige helg ble det for andre året på rad arrangert Istølt på Hjerkinndammen ved Hjerkinn Fjellstue.
Forrige helg ble det for andre året på rad arrangert Istølt på Hjerkinndammen ved Hjerkinn Fjellstue.