En engelskregistrert bil står parkert en liten kilometer sør for rasteplassen på Horgheimseidet.

I går ble det observert en mannsperson ikke langt unna selve innsteget til Trollveggen - i rett linje under Trollspiret. Litt senere på dagens ble samme person observert på veg ned igjen.

At dette er en som driver med rekognosering for det engelste teamet, som hadde planer om en vinterbestigning, blir sett på som lite sannsynlig av de lokale klatrerne som har vært i kontakt med engelskmennene.

Det være en klatrer som, mot alle odds, har planer om å klatre solo. Det kan sjølsagt være en som driver med rekognosering på vegne av andre klatrere - eller holder på med oppbæring av utstyr i forbindelse med en planlagt ekspedisjon. Det kan også være en som har innsett at Trollveggen på denne tida av året kan være en for utfordrende oppgave.

Vinterbestigning av Trollveggen alene er aldri gjort før. Derfor knytter det seg en viss spenning til hva som vil skje de nærmeste dagene. Vedkommende har, så langt ÅA kjenner til, ikke vært i kontakt med lokale klatrere.

En eventuell klatring i Trollveggen så seint på vinteren, vil uansett by på nok av utfordringer. Regn, is og løst fjell er noen av stikkordene.

Mannen på veg ned fra foten av Trollveggen. Hvilke planer har vedkommende. Er det vinterklatring på gang? Er det i så fall forsøk på en vinterbestigning solo? Foto: Øystein Talberg
Trollveggen i går ved middagstider. En person ble observert ved foten av veggen i rett linje under Trollspiret (andre kvasse topp sett fra venstre). Ingen lokale klatrere har hørt om at det skal være klatring på gang. Foto: Øystein Talberg