Daniel Ngugu og Josphat Wabbugu er begge studenter i Kenya. Nå er de i Norge i regi av det norske forlaget Norsk bokforlag. De selger bøker for å finansiere studier i heimlandet og i håp om at salget skal gi inntekter som også gir litt til overs for egen familie i Kenya.

– Vi har arbeidstillatelse og vi er en del av et 50 år gammelt samarbeidsprosjekt mellom Norsk Bokforlag og studieinstitusjoner i flere land i Afrika, forteller Daniel Ngugi som er i Norge for andre år på rad.

Han forteller at han studerer business og at han også har som mål å starte skoler eller barnehager i heimlandet. Josphat Wambugo studerer helsepleie. De to forteller at de reiser rundt med bøker om mat, barnebøker og praktbøker om Norge. De har også ei bok om Afrika og ei bok på engelsk. De øvrige er alle på norsk.

– Vi har vært her siden mai og blir til 20. september, forteller Daniel og forteller at de opplever helt forskjellige måter å bli tatt imot på. De opplever at døra blir stengt før de får sagt et eneste ord og de har også opplevd å bli invitert inn på kaffe.

– Vi er opptatt at folk skal lytte til oss og gi oss en sjanse til å få vist fram hva vi har. Snakk med oss, sier Daniel og forsikrer om at de bare har ærlige hensikter. Han forteller til slutt om en episode fra Rindal i fjor der de ble invitert inn på kaffe. Det møtet resulterte i gjenvisitt til Kenya og tre uker med eksklusiv gaiding for dama fra Rindal.