Bilistene på E-136 gjennom Hjelvika på Vågstranda må fortsatt forholde seg lysdirigering og ventetid forbi anleggsstedet. Men mot slutten av november vil bruene bli åpnet. Trafikken kan igjen gå via begge feltene på europavegen.

De gamle Hjelvikbruene er med dette historie. Spesielt de gående og syklende kan nå belage seg på en sikrere kryssing av elvene. Gangveg er nemlig etablert på sørsida av bruene; ei 500 meter lang strekning fra kommunevegen til Vikåsen/Talberg/Reistad og litt vestover fra bruene. Med dette vil også den halvannen mil lange stamvegstrekninga gjennom Vågstranda få sine første meter med gangveg; den første gang og sykkelvegen i bygdas historie.

Norwegian Rock Group har stått for arbeidet; et arbeid som har pågått siden i vår.

– Litt arbeid vil gjenstå med gangvegen og terrenget på sidene. I tillegg må det legges et slitelag på vegen til våren, opplyser prosjektleder Halgeir Brudeseth.

Det er ikke bare trafikantene på E-136 og de gående langs vegen som vil oppleve en ny vår. Også de som tar av til kommunevegen, det være seg retning Vikåsen eller ned i Hjelvika, vil få sikrere avkjøring. Blant annet er nedkjøringa til Hjelvika trukket lenger unna bruene retning øst; dette for å bedre siktforholdene.