Den siste gårdeieren signerte avtalen med det salgsansvarlige selskapet denne uka. Dermed er alle formaliteter rundt et salg av leilighetene på plass. Alle de 28 leilighetene fordeler seg tre etasjer samt toppetasjen. I underetasjen blir det etablert 67 parkeringsplasser, mens det på gateplan skal bygges en over tusen kvadratmeter stor matvarebutikk som Coop Orkla Møre ønsker å drifte.

I kvartalets andre, tredje og fjerde etasje etableres det leiligheter fra 56 til 104 kvadratmeter. Disse tre etasjene blir helt like. I tillegg har det kommet på plass en toppetasje hvor det skal bygges fire leiligheter; to på 85 kvadrat, ei på 107 og den største som blir på hele 121 kvadratmeter.

Interessenter allerede

– Da vi gikk ut i lokalavisa i mars i år fikk vi mellom 12 og 15 seriøse interessenter. De fleste av disse ønsket seg de største leilighetene. Vi har ikke signert noen salgsavtale med noen ennå. Vi har ventet til alt har vært på plass, og førstkommende onsdag starter vi salget. Da vil det være først til mølla-prinsippet som gjelder, forklarer Rødseth over Åndalsnes Avis.

Hun sier at saksbehandlingen av rammesøknaden for byggeprosjektet pågår hos kommunen. Og at når de har fått forhåndssolgt tilstrekkelig antall leiligheter samt at kommunen har gitt sitt klarsignal, så er alt klart for byggestart.

– Hvis alt går på skinner kan byggestarten finne sted allerede på denne siden av årsskiftet. Og at leilighetene står innflytningsklare høsten 2012, legger Helene M. Rødseth til.

Leilighetene

Totalt vil bygget inneholde ni toroms leiligheter på hver 56 kvadratmeter. Videre blir det 12 leiligheter som er treroms og på 80 kvadratmeter. I tillegg blir det også to treroms leiligheter i toppetasjen som er på 85 kvadratmeter. Og til slutt vil kvartalet inneholde tre flotte fireroms hjørneleiligheter på 104 kvadratmeter, ei i toppetasjen på 107 kvadrat samt ei fireroms leilighet på hele 121 kvadratmeter som også vil ligge i toppetasjen.

– Det er knyttet en parkeringsplass til hver av leilighetene, i byggets underetasje hvor det er planlagt et moderne parkeringsanlegg med heis til hver boligetasje. De andre parkeringsplassene vil være i eie av øvrige gårdeiere i kvartalet og noen vil trolig også legges ut for salg. Gjesteparkering skjer i gatene i sentrum av Åndalsnes. Vi kan også opplyse om at 2.-4. etasje bygges som like leilighetsetasjer basert på fabrikkbygde moduler i treverk.

Det er sjølsagt fine verandaer til hver leilighet. I toppetasjen vil leilighetene være noe større og med romslige terrasser. Leveransen omfatter boliger ferdig innredet, utvendige boder og utendørsarbeider. Bygningen leveres ferdig behandlet utvendig, sier Rødseth.

Og legger til at det interiørmessig vil være delvis opp til hver kjøper hvordan man ønsker de respektive leilighetene.

Uteareal

Det skal etableres et felles uteareal i andre etasje med grøntareal, lekeplass og sittegrupper. I tillegg bygges det solrik takterrasse med utsikt i fjerde etasje, på taket av utvendige boder og teknisk rom. Leilighetene skal selges som selveierleiligheter. Boligene vil bli seksjonert slik at hver kjøper får skjøte på sin eiendom. Kvartal 1 utgjør et samleie.

– Det er viktig å understreke at vi her tilbyr moderne leiligheter av ulike størrelser og prisnivå, tilpasset markedet i sin helhet. Leilighetene vil ligge i umiddelbar nærhet til legekontor og apotek, barneskole, ungdomsskole og den videregående skolen, det nye kulturhuset og kinoen, sentrumsbutikkene, restauranter og kollektivtransport som tog, buss og drosje, sier Helene M. Rødseth og legger til at det vil være Christie Partner AS står bak prosjektet og vil stifte et eget utbyggingsselskap for Kvartal 1-prosjektet.

Omsorgsboliger

– Er det fortsatt aktuelt med omsorgsboliger i Kvartal 1?

– Kommunen jobber med hvordan de skal tilrettelegge omsorgen for sine innbyggere framover. De har ikke tatt noen avgjørelse ennå. Hvis vi nå selger alle leilighetene i det åpne markedet, blir det ingen omsorgsleiligheter i kvartalet. Det samme er også at hvis vi får solgt de seks toroms og de to treroms leilighetene som var eventuelt tenkt benyttet som omsorgsboliger. Jeg vil også si at hvis det skulle vise seg at kommunen gripåer den unike muligheten til å etablere omsorgsboliger i kvartalet, vil vi gjennom avtalen med kommunen og kvartalets vedtekter regulere bruken av disse leilighetene, fortsetter Helene M. Rødseth.

Er optimist

– Vi tror leilighetene er attraktive i markedet. Men vi ser klart at det er ei utfordring å legge ut så mange samtidig på Åndalsnes. Det har vel knapt skjedd tidligere. Dette er leiligheter med felles areal og som tilfredsstiller alle krav til universell utforming. Leilighetene vil være av høg kvalitet og får en særegen beliggenhet midt i hjertet av Åndalsnes og likevel kun er få skritt unna mulighetene til å kommunens naturopplevelser. Vi har utarbeidet et prosjekt her som er marginalt økonomisk, men som vi har stor tro på blir gjennomført. Det er imidlertid interessen som avgjør dette, sier Rødseth.

Hun legger til at de har en god dialog med andre gårdeiere på Åndalsnes, og at når Kvartal 1 nå blir realisert vil det fort kunne komme andre etableringer i umiddelbart nærhet, i den indre bykjernen på Åndalsnes.

– Jeg forventer også at sentrumsutviklingen vil skyte fart. Vi tror at en handelsutvikling i sentrum sammen med et godt handelstilbud på Øran vil utvikle og tilfredsstille etterspørselen i markedet, understreker Helene M. Rødseth og legger til at Christie Eiendom AS også eier to tomter på Stamnesodden.

– Vi tror at etterspørselen er så stor at vi fort kan ha solgt forholdsvis mange av leilighetene bare i løpet av den første måneden. Men vi er sjølsagt spent på responsen, avslutter Helene M. Rødseth.

Optimist. – Vi tror fort at halvparten av leilighetene kan være solgt om en måned, sier Helene M. Rødseth, leder for prosjektutviklinga i Christie Eiendom AS.
Bygget. Slik blir bygget når det står ferdig, sett fra Strandgata. Illustrasjon: Planor