– Dette blir et uformelt arrangement der folk kan stille spørsmål. De får også muligheten til å prøve ulike funksjoner på ipad, forteller leder for Rauma Kulturhus, Oddvar Ruud.

Han har invitert ulike aktører med på det han kaller ei multiforestilling. I tillegg til foredrag av Jon Buscall, blir det blant annet sang av Marco Scarfi og diktlesing av Idar Ofstad.

Hvor går ordet?

– Det blir også bildevisning av Evy Kavli. I den forbindelse kommer vi til å vise hvordan ipaden kan brukes i musikalske sammenhenger. Ipaden gir spennende muligheter jeg tror ikke alle vet om. Ved å forklare og demonstrere klarer vi kanskje også å vise at teknologien ikke er så farlig likevel, sier Ruud.

Med seg på lørdag får han også med seg Stig-Espen Soleng fra Eplehuset i Ålesund.

– Han har grundig kunnskap om teknologien. Det er spennende å snakke med sånne som han, mennesker som ligger foran mange andre i kunnksap om den digitale utviklingen. For det er ei spennende utvikling. Framtida er en verden vi ikke har sett, og utviklingen tar nye vendinger på kort tid. Hva sier folk om oss om ti år? Ler de av oss da? Fortsetter Ruud.

Han tror folk i alle aldre har nytte av multiforestillinga i biblioteket.

– Digital kommunikasjon er viktig for folk. Hvordan vil for eksempel anonnseringen foregå i åra som kommer, spør han seg.