– Det er en real sak. Jeg er blitt såpass gammel nå at jeg kan gjøre det, smiler hun fra sin snart helt tomme butikk i de tidligere lokalene til Coop.

Hun har holdt på med butikken i vel 18 år og da Coop var i første etasje, holdt Kjellern Elektriske til i kjelleren. Derav navnet.

Fin tid

– Det har vært en fin tid. Da vi drev i kjellerne visste vi ikke noe bedre. Men det var vanskelig å følge med på hvordan været var – uten vinduer, ler hun.

Da Coop flyttet til sentrum, flyttet Ranveig butikken opp i 1. etasje. Det var i 2014.

– Det ble et eldorado å komme opp hit med mye større lokale og store vinduer, sier hun.

Etter at hun flyttet butikken opp, økte også omsetningen, og hun uttalte den gangen at hun ville utvide vareutvalget, særlig innen belysning. Det siste året, utvidet hun også interiør og møbelavdelingen.

– Men hvorfor velger du heller å legge ned?

– Mange sier det er fordi konkurransen ble for hard. Det er det ikke. Jeg slutta med hvitevarer for et halvt års tid siden, og der var det konkurranse, fra Power. Men jeg tenker hvorfor ikke kose seg litt. Jeg har kommet opp i årene nå og sliter også litt med vond rygg. Jeg er mettet, men jeg kommer nok til å savne kundene mine. Veldig.

– Men har du prøvd å få noen til å ta over?

– I dag tror jeg det er så tøft å drive butikk at de ikke er noen som tørr å satse. Det er ikke bare, bare å ta over en butikk heller, sier Randveig.

Hun har hele tiden fått høre at hun ligger på feil sted også. Det mener hun selv er bare tull.

– Her er det flotte parkeringsmuligheter og kort veg å gå fra sentrum også, hvis man ønsker det. Jeg kunne selvsagt hatt is i magen og satset stort, men jeg tenker – orker jeg det?

Men hun innrømmer det vil bli rart å slutte. Og litt trist.

– Det er messetid nå og jeg kjenner suget i magen, sier Randveig og ler.

Men hun tror det vil bli en fin tid som pensjonist også.

– Når blir det kroken på døra for godt her?

– Nei, si det. Opphørssalget har gått utrolig mye fortere enn forventet, så det blir vel i slutten av september, tenker jeg.

– Hva skal skje med bygget etterpå, tror du?

– Nei, Coop Orkla som eier bygget, sa bare at jeg skulle låse og gå. Så da gjør jeg det.