Garderobekroken Hlín er designet for å redusere risikoen for tragiske kvelningsulykker ved småskoler og barnehager. Nå er kroken nominert av møbel og interiørbransjen i Norge.

– Vi er både glad og stolt over at vi er nominert som «Årets produkt» i møbel- og interiørbransjen. Konkurransen er tøff, så vi skal ikke forvente at vi går av med seieren. Men alt som bidrar til mer fokus på sikkerheten i garderobene er positivt. Hlín kan være med å hindre tragiske ulykker blant de minste barna. Og det er det aller viktigste, sier daglig leder i Grande, Torbjørn Hjelden.

Prisen vil bli delt ut neste fredag under Møbel + interiørkonferansen i Oslo. Konferansen er et samarbeid mellom Norsk Industri møbel + interiør, Norske interiørarkitekters og møbeldesigneres landsforening (NIL), NHO Handel og næringsklyngen Norwegian Rooms.

Det er en variert sammensatt jury som har gått igjennom alle forslagene som har kommet inn til møbel- og interiørbransjens hederspriser for 2016. I tillegg til årets produkt, vil det også bli gitt priser innen merkevarebygging, interiørdesign og eksport, samt en egen klassikerpris. Prisene deles ut for femte gang i år.

Møbel + interiørkonferansen er den største møteplassen for møbel- og interiørbransjen i Norge, med opp imot 1000 gjester, deltakere og utstillere.

Bransjen mener at utviklingen av Hlín-kroken er et godt eksempel på hva lokale bedrifter kan få til gjennom innovasjon og godt samarbeid.

Daglig leder Svein Alstadsæter i Grandes datterbedrift Offinn AS var det som kom på ideen til kroken etter en tragisk kvelningsulykke i en barnehage sommeren 2014. Grande innledet så et samarbeid med industridesigner Heidi Leren i Anunatak AS og produktutviklingsteamet ved plastbedriften Plasto AS. Kroken ble satt i produksjon hos Plasto i desember i fjor, og Grande har innført den nye kroken på alle sine aktuelle produkter.Innfjordsbedriften håper nå er at Hlín blir tatt i bruk i alle småskoler og barnehager rundt om i Norge.