Det er knyttet store forventninger til bedriftsskytingen i skuddåret 2016. Påmeldingen er i gang og invitasjon er sendt ut til både bedrifter og organisasjoner.

– Innbydelse til bedriftsskytingen har pågått gjennom annonsering i aviser, på Facebook og på hjemmesiden «skyttermestring.no». Påmeldingsfristen er satt til neste uke, nærmere bestemt 11. januar. Skytingene starter 13. januar i Rauma Skytterhall i Eidsbygda, forteller Ottar Dalset.

For at alle skal ha muligheter til å trene og forberede seg til årets konkurranse, holder skytterhallen i Eidsbygda åpent tirsdager og torsdager hver uke så lenge serien varer.

– Konseptet med bedriftsskyting er i sin helhet utviklet av Rauma Skytterlag, og hadde sin ilddåp i 2010 etter at avdelingsleder Ole Kjell Talberg i Rauma kommune tok kontakt med oss, og spurte om vi kunne starte med skyting som «bedriftsevent». Skytingene har vært en kjempesuksess, både for skytterlagets økonomi, og for bedriftene som har deltatt, forklarer Dalset.

Tidligere finaler er på tradisjonelt vis blitt avsluttet med premieutdeling på en bankett.

– I fjor fikk vi en uventet utfordring på banketten, i det Kultursjef Øystein Valde tok ordet og utfordret oss til å arrangere skytefinalen på kulturhuset. Det er ikke til å stikke under en stol at vi hadde gått svanger med en utvidelse av konseptet. Når utfordringen kom fra «høyeste hold», greide vi ikke si nei, forteller Dalset.

Det ble derfor besluttet å utvide arrangementet, og bedrifter fra hele landet er nå invitert til å bli med.

– Hvor mange som til slutt kommer med i finalen, gjenstår å se. Rauma Skytterlag arrangerer bedriftsserien lokalt, og det er helt sikkert at lag fra vår lokale serie blir å se i finalen på kulturhuset. Hvor mange det blir, vil være klart den 18. februar, sier Dalset.

Parallelt med skytingene arrangerer Rauma Skytterlag billotteri, og både publikum og deltakere er med i trekningen av en splitter ny Ford Fiesta.

– Vi gjør oppmerksom på at inntektene fra lotteriet uavkortet vil gå til ungdoms- og rekrutteringsarbeid, påpeker Dalset.

NRKs skiskytterekspert Ola Lunde blir ekspertkommentator på finalen på kulturhuset, og Dalset forventer stinn brakke.