– Dette er bare helt topp. Hit kommer vi til å gå ofte, sier Elsa og Per Krogset fra Veblungsnes om den nye kafeen på Raumasenteret, Annes Kafè.

Ekteparet var bare to av veldig mange som hadde tatt turen til nyåpningen av midtre del av 1. etasje på Raumasenteret torsdag. Gratis marsipankake og billig kaffe var åpningstilbudet på den nye kafeen, som allerede litt over 12, var fullsatt.

– I første omgang er det Sport 1 og Annes Kafè som åpner i den nye delen, så kommer Apotek 1 hakk i hæl og åpner på nyåret. Til påske vil senterets 2. etasje åpne med ytterligere flere spennende butikker. Vi ser virkelig frem til å kunne tilby et komplett kjøpesenter når hele senteret er ferdig til våren, sier senterleder Tonje Dahle Hovde.

Både hun og Anne Margrethe Maaland Reiten som er driver av den midlertidige kafeen, er overveldet over alt folket som har møtt opp. Det er også daglig leder i den nye sportsbutikken, Gjermund Husøy.

– Ja, dette hadde jeg ikke forventet. Vi får håpe det blir slik hver dag, smiler han som har fått hjelp av kona Magnhild Vik til å ekspedere den første dagen.

– Hun kommer nok til å være her fra tid til annen fremover også, sier Husøy og påpeker at de har en ansatt til, Jorid Bjerkeset.

Hun har erfaring fra friluftsliv som gaid blant annet, men har også jobbet i butikk tidligere.

– Ikke i sportsbutikk, så det gleder jeg meg til, smiler hun.

Senterlederen vil gjerne få frem at ombyggingen har tilført det lokale næringslivet stor aktivitet, og at de er stolte over å ha brukt lokale leverandører til blant annet interiør og skilting.

– Senterets øvrige butikker har utvist stor tålmodighet under en lang byggeprosess, og alle ser nå frem til å kunne ta hele senteret i drift igjen, sier hun og oppsummerer senterets øvrige butikker så lang; Bunnpris, Romsdal Blomster og Gaver, Sigv. Kavli, Cubus og Ringo- i tillegg til Sport 1 og Annes Kafè som åpnet i dag.