Det er i år frilluftslivets år, noe som har blitt markert på mange måter i løpet av året. Ordfører Lars Olav Hustad hadde lyst til å ta med seg en barnehage på tur, og Leiktun barnehage ville gjerne være med.

Torsdag gikk turen til skytterbanen i Isfjorden, og «Bjørnene» (de eldste i barnehagen), som har fast turdag på torsdager, synes det var spennende å ha med seg besøk på turen.

- Budskapet er enkelt, vi vil gjøre barna glade i å være ute, sier styrer Hilde Elin Kavli Ree Styrer Leiktun barnehage.

I tillegg til ordfører Lars Olav Hustad, var rådgiver folkehelse og leder for frisklivssentralen, Lillian Bjerkeli Grøvdal med.

På turen gikk både barn og voksne gjennom en aktivitetsløype med oppgaver som sang, matematiske formler, motoriske øvelser som stabling av vedvarde, stille lengde og balanseøvelser.

Det ble god tid gjennom løypa til både spørsmål, samtale og latter, og det ble selvsagt grilling på bål.

På en eller annen merkelig måte havnet barna, ordføreren og resten av følget plutselig opp i et lite magisk amfi. Mitt ute i skogen stod det en veldig gammel skattekiste. «Tante Kjempe-Sur», en rollefigur som har dukket opp tidligere i samlingsstund, sin rosa stol var også havna i skogen. Dette var kildene til en eventyrstund med forundring og improvisasjon.

Barna gav ordføreren en god forklaring på hvem denne sure dama var – «hun har vært på besøk i barnehagen før».

- Tilbake i barnehagen kunne barna fortelle mye om at de hadde lekt med ordføreren. Han hadde blå jakke, han fikk kaffe, han «bodde» på Næs og han er «mest sjef fordi han hadde det store smykket». Friluftslivets år ble markert på barns premisser denne torsdagen.  Det enkle kan ofte være greit også innenfor friluftslivets gleder – ikke nødvendigvis målsetting om å klive de bratteste bakker og høyeste topper, forteller Kavli Ree.