– Gratulerer med dagen, sa statsminister Erna Solberg til Berta Brevik på 98-årsdagen. Og Berta ble selvfølgelig litt forfjamset over at statsministeren visste at hun hadde bursdag.

Erna Solberg slo av en prat med beboerne i 3.-etasjen som hadde samlet seg for hilse på. Hun spurte hvordan de trivdes, hva de gjør om dagene, og skrøt av det hun hadde sett på den nye helsehuset.

Berta fortalte at hun prøver å trimme litt.

– Og så må man trimme litt med hodet også, sa Solberg, noe Berta var enig i. Solberg spurte Berta Brevik hva hun gjør for å trimme hodet.

– Litt av hvert, humret Berta.

– For eksempel later som du ikke har bursdag? sa statsministeriet muntert, til humring fra alle, også Berta.

– Ja, men jeg ville ikke at noen skulle vite dette, sa 98-åringen lattermildt.

Ifølge hennes sønn Kjell har Berta vært aktiv Høyre-politiker og sittet i kommunestyret.

– Derfor var det artig at det på bursdagen hennes skulle klaffe slik at statsministeren kom på besøk, sier Kjell Brevik.

Han kan bekrefte at mora trives på Helsehuset.

– Hun skryter av Helsehuset og sier at utsikten er bra. Nå ser hun innover til Brevikstranda og Isfjorden, sier han.

Statsminister Erna Solberg fikk en omvisning på Rauma helsehus av helse- og omsorgssjef Greta Irene Hanset og rådmann Toril Hovdenak. Og Solberg var veldig imponert over det hun så.

– Det er en veldig fin kombinasjon helsehus/sjukeheim. Og det er faktisk slik at kommunene tar man i bruk og bygger veldig gode tilbud for eldre, som bidrar til at man får en bedre alderdom. Men også at ansatte kan jobbe på en bedre måte og hvor velferdsteknologien brukes på måte som gjør at man får mer verdighet i dette. Det har man vært flinke til. Og med beliggenheten med omgivelsene rundt, så blir dette ekstra spesielt.

Hun er opptatt av velferdsteknologien:

– Vi skal bruke det til å gi folk mer verdighet, og gi mer sikkerhet i arbeidet vi gjør. For eksempel tablettbruk, at man har mer kontroll på at man gir riktige doser. Og verdighet ved at man får hjelp når man trenger det. Der finnes sensorteknologi som gjør at man får hjelp når man har behov for det, sier hun.