For to uker siden startet Hurtigrutens ekspedisjonsskip MS Fram ut fra Longyearbyen, med eksotiske Norge som en del av målet for turen.

Etter fem døgn langs kysten av Svalbard, gikk turen over til Bjørnøya, og siden fortsatte turen fra Trømsø og sørover.

Søndag morgen ankom Fram Åndalsnes.

Og det er ingen fare for at de reisende sitter på dekk og gjesper.

- Nei, vi har ei stor gruppe som går fra Vengedalen og opp på begynnelsen av Romsdalseggen, og så ned igjen. De rekker ikke å gå hele Romsdalseggen. Så er det ei gruppe som er på Trollstigen og Trolveggen, og ei gruppe går opp på Rampestreken, forklarer Bakke.

Hun hadde møte med ekspedinsjonsledelsen i forrige uke. Det er året 2017 som nå planlegges, og Bakke har god tro på at MS Fram kan komme til å velge Åndalsens som anløpshavn i framtida.

- Vi har presentert 15-20 ulike utflukter som turistene kan ta, om de kommer hit. Og i går kveld var det foredrag ombord på MS Fram om Rauma før ankomst, slik at folk visste hva de hadde i vente.

- Dette er spreke folk, på jakt etter gode opplevelser.

- Romsdalseggen kan være en utflukt for disse?

- Det kommer etterhvert. Det tror jeg. Men foreløpig er det slik at cruiseoperatører forlanger skikkelige toalettanlegg, før de vil bruke Romsdalseggen som en utflikt. Og en slik tur krever lang liggetid ved kai, forteller Bakke.