Oskar Sekkesæter Løvseth (10) og Anfeldt Fugledal Kvarsnes (9) forteller ivrig om forestillingen de deltar i.

– I vår historie er jeg lærer, smiler Oskar, og viser hvordan han tror lærerne dro elevene i ørene før i tida. – Nå får vi is av lærerne når vi deltar med søppelrydding, ler Anfeldt.

I to forestillinger tirsdags kveld i Trollstolen på Kulturhuset, markerte barna ved Åndalsnes barneskole sitt 100 årsjubileum med forestillingen «100 år».

Innslagene som med stor innlevelse ble framført av 1.–7. klassetrinn, ga mange svar på hva som faktisk skjedde i Norge for 100 år siden og hva som skjedde på skolen den gang. Og ikke minst hva som ellers har skjedd i Rauma de siste 100 åra.

I to fulle forestillinger fikk de frammøtte et godt innblikk 100 år tilbake i tid, levende, humoristisk og sterkt framført av over 200 engasjerte elever ved barneskolen.

De flinke elevene fikk fram mye av Raumahistorien. Både bygging av Raumabanen. ÅIF, golfklubben, Trollstigen, fjellklatring, basehopping, konfeksjon, oljeplattform, 2. verdenskrig og gulltransporten var tema de var innom i den 65 minutters forestillingen. I tillegg viste de både sang og glimt fra skoletilbudet 100 år tilbake i tid.