Snøen har lavet ned det siste døgnet. Men vegenes mann, Per Brandli, sier han ikke har merket så mye til det. Han har vært på Bjorli det siste døgnet og der har det kommet bare en centimeter med nysnø.

– Men hva nå om det blir Skjelle som begynner å blåse på denne løse snøen?

– Ja, da blir det nok en del fonner. Men det er ikke mange usikre plasser igjen, sier Brandli og snakker om Sætherbøfonna ved Verma. Der har det så langt kommet for lite snø til at det skal bli noe problem.

– Tunnelen på Sørsida har fjernet problemene der. Nei, det begynner å bli bra når det gjelder skredfare langs vegene våre, sier Brandli.

– Hva med skavler og høge brøytekanter?

– Det må blåse en god del først. Høge brøytekanter er heller ikke slik det var før. Vi har et helt annet utstyr, sier Per Brandli.

Roar Vikhagen i Vegvesenet forteller at alt disponibelt mannskap har vært ute på vegene og at det har vært travelt.

– Entreprenørene vår har fått prøvd seg, men det ser ut til at det har gått godt. Det har også vært forhold for at trafikantene har tatt det rolig, sier Vikhagen og legger til at det siste døgnet har fortalt at kapasiteten som er tilgjengelig trengs når det røyner på.

 – Hvordan ser det ut framover?

– Det skal roe seg og så blir det midlere. Men jeg vil ikke ha mye regn opp i dette her. Det blir en skikkelig utfordring om det skjer, sier Vikhagen.