Lystavla som tidligere er brukt for å måle hastigheten i 60-sona på Holmemstranda, er nå flytta til Måndalen. Bakgrunnen er påtrykk fra Måndalen Vel og påstander om at det blir kjørt altfor fort gjennom sentrum av Måndalen.

– Vi kan slå fast at tavla har hatt en effekt på Holmemstranda. Særlig god effekt har det vært på de som kjører vesentlig for fort, sier Torbjørn Gjendem som har ansvaret for å gjøre slike målinger i Statens vegvesen lokalt.

I tillegg til at farta nå blir målt i Måndalen, er håpet at tavla skal ha samme fartsdempende effekt.

– Nå er tavla borte på Holmemstranda. Hva skjer nå videre der?

– Våre målinger og registreringer ligger nå til grunn for videre arbeid med dette, men det er ikke mitt bord, sier Gjendem.

Jan Gunnar Sandblåst i Vegvesenet sier at målinger nå er gjort og at det dermed ikke er så mye mer Vegvesenet kan gjøre.

– Vurderingen er fra vår side at 60-sone er riktig på stedet, sier Sandblåst.

– Verken fartshumper eller 50-sone?

– 50-sone brukes bare i tettbygde strøk. Det kan vi vel knapt si at det er på Holmemstranda. Fartshumper brukes ikke i 60-soner. Det er politiets oppgave å kontrollere at fartsbegrensninger overholdes.

– Gjør dere noe i forhold til politiet?

– Vi har diskutert å sende resultatet av fartsmålingen til politiet.

– Kommer dere til å gjøre det?

– Det kan godt hende at vi kommer til å gjøre det. Men hvordan politiet vil prioritere sitt arbeid, er ikke noe vi kan påvirke, sier Jan Gunnar Sandblåst.