– Hvis alle som uttrykker sorg over Tobias kommer, så blir det mye folk. Han var en ung mann som var likt av veldig mange, sier sokneprest John Sylte, som skal lede fredagens avskjed med 21-åringen.

En mulighet det jobbes med, er å plassere høyttalere utenfor kirka, slik at det er mulig å følge begravelsen uten å være til stede inne.

– Vi skal finne en løsning, og det blir sikkert en mulighet til å få med seg det som skjer inni kirka, sier Sylte, som planlegger begravelsen sammen med de pårørende.

250 pluss

Kirkeverge Ruth Staurseth sier at de har lov til å ha 250 personer inne i kirka.

– Men vi kan få inn flere etter avtale. Vi vil ha folk i kirka som skal sørge for at vi får inn så mange som det er forsvarlig, og vi vil gjøre så godt vi kan for at flest mulig får plass. Men det går jo ei grense i forhold til sikkerheten, sier hun.

Spesiell ramme

Sokneprest John Sylte sier at begravelsen blir slik en begravelse skal være, men at ramma er spesiell.

– Det som er annerledes er at en ung mann er gått bort på en tragisk måte, noe som har rammet hele Rauma, og ut over det også. Det er en ekstrem situasjon for de pårørende, og mange andre også, sier han.

Sjokk og djup sorg

– Det er en familie i sjokk og djup sorg som har mistet gutten sin. De er i en veldig ekstrem situasjon der de må ta veldig mange avgjørelser på kort tid.

Han har også forståelse for at veldig mange ungdommer har behov for å komme sammen og sørge.

– Det er mange av dem som har det veldig vondt nå, sier Sylte.

Han har et råd til Raumas befolkning:

– Det er ei tid også etter begravelsen. Sorga tar ikke slutt på fredag. For de etterlatte begynner da de veldig tunge dagene uten Tobias. Vi må ta vare på dem. Og venner og arbeidskolleger som har mistet Tobias må ta vare på hverandre, oppfordrer Sylte.

Tobias Hattrem Moa begraves fredag. Foto: Privat