– Å jøye me ... her var det mye!

Ja, det var det rette ordet på beskrivelsen av oppmøtet av lokalprodusenter i gymsalen i Måndalen lørdag. Langs veggene var boder med tilbud av alt fra utskårne treboller og fat, til japansk perlebroderi og pjona tøfler. Felles for alle utstillerne er at de selger det de driver med som hobby.

– Ja, jeg er ikke her for å bli rik, sier Dagmar Eichholz, opprinnelig fra Tyskland.

Hun hekler blant annet jakker og dokkeklær.

– Jeg er med fordi det er koselig og sosialt, sier hun og har mange med seg på den uttalelsen.

Salgsmessa er en årlig tradisjon og Måndalen Bygdekvinnelag gjør dette for at de som driver med en hobby skal få anledning til å vise seg frem og solgt litt.

– Vi har ikke noe med deres salg å gjøre, men henter vår inntekt fra kakesalget, forteller Randi Voldset i bygdekvinnelaget. Hun står bak et meget innholdsrik kakebord og har nok å gjøre med å betjene kunder.

– De fleste kommer for å smake på alle disse gode kakene, sier Arnfrid Skare og kan fortelle at de pleier å få inn rundt 5 000 kroner på disse arrangementene.

Pengene går til litt forskjellig som blant annet til Voll omsorgssenter.

– En gang i året pleier vi å besøke senteret og tar med oss kaker og litt underholdning, forteller Kari Våge. Bygdekvinnelaget arrangerer også såkalte Bygdekvelder på skolen, der det er underholdning og bevertning for hele bygda.

– Ellers møter vi damene hverandre en gang i måneden, hos hverandre på omgang. Det er veldig sosialt, sier Våge. Måndalen Bygdekvinnelag har 13 medlemmer og ledes av Else Marie Sæbø.