All usikkerhet rundt ÅIF-lagets kvaliteter etter tapet i første serierunde mot nyopprykkete Tingvoll, ble feid bort i løpet av en effektiv halvtime av oppgjøret på Øran kunstgras.

6 minutter var gått da Ruben Rostille ble felt av en vilt protesterende eidsvågspiller. Dommeren gjorde imidlertid helt rett i å blåse straffespark. Torkil Høgset scoret sikkert.

Etter 10 minutter fikk Ole Martin Gulla godt treff på hel volley og 2-0.

12 minutter og Kristoffer Vold Ulvestad var ikke dårligere og dermed 3-0.

Ingen tvil

Og om det fortsatt skulle være tvilere til hvor poengene skulle gå i denne kampen, feide Nikolas Myklebostad all tvil til side med nok en flott scoring. Stadionuret, man ikke har på Øran, hadde tikket seg fram til vel halvtimen.

Og når vi første er i gang med flotte scoringer. Fra helt ute på høyrekanten la Ole Martin Gulla an til innlegg – trodde alle (kanskje han sjøl, også). Innleget ble et feiende flott skudd – over eidsvågkeeper og klint inn i motsatt kryss. da var det gått to minutter på overtid av første omgang. Spillerne kunne ta pause; ÅIFs lag definitivt mest fornøyd.

Og sjøl om heimelagets spillere slo av på intensiteten og slapp Eidsvåg-spillerne til ved et par anledninger – ei stor sjanse og ei scoring ved Gunnar Sandnes – var de gulblå aldri i nærheten av poengtap.

Ett i ramma

I andre omgang hadde ÅIF ett skudd som traff metallramma rundt motstanders nett. De hadde også et brent straffespark, etter at Torkil Høgset ble felt.

Og da innbytter Markus Hanset Erlandsen kunne sette punktum med ÅIFs sjette scoring for dagen, var det bare glede å spore over hele linja.

At dette laget var i ferd med å ta seg pause fra A-lagsfotballen litt tidligere i sesongen, er bare til å undres over. Det er lenge siden vi har sett et ÅIF-lag så godt organisert, til tider så velspillende og så effektive foran motstanders mål.

– Innsatsen på treningene er god. Sist var det 18 spillere til stede, får vi opplyst hos en av de som tok treneransvar, Erik Brekken.

Tar ansvar

Tommy Unhjem og Even Østigård tok ansvar fra benken i fredagens kamp. Per Atle Lie, som også har deltatt i trenerteamet – vurderer tidspress opp mot fortsatt trenergjerning i ÅIF.

Torkil Høgset har byttet ut keeperdrakt med utespillernes; og var alt i alt banens beste fra sin posisjon på midtbanen. Sikker med ball, sikker i pasningsvalg og flink til å engasjere seg i spillet.

Men han var bare hakket bedre enn mange andre på det unge ÅIF-laget. Forsvaret med kaptein Thomas Westrum Pedersen hadde kontroll på det meste. Midtbanen med nevnte Høgset – ungdommer som Kristoffer Vold Ulvestad, Nikolas Myklebostad, Ruben Rostille, Ole Martin Gulla – de imponerte; kort og godt.

På topp kjempet Ole Tommy Holm som en slave hele kampen. Han manglet bare scoringen; men hva gjør vel det når de andre strekker nett.

Det som imponerte mest med dette ÅIF-laget er måten de spiller på. Kjappe pasninger mann/mann, flinke til å skape overtallssituasjoner og god foran motstanders mål.

Tribunene, som heller ikke er en del av Øran kunstgras, var imidlertid glissent besatt. Til neste heimekamp bør de knappe 50 betalende ha trukket med seg tre ganger 50. Et ungt lag med så mye entusiasme fortjener oppbacking fra nærområdet.

Bor det ikke rundt 2000 sjeler på Åndalsnes?

Noen av dem må da ha interesse for lokalfotballen.

Fem unge ÅIF-ere som sørget for seks scoringer i første seriekamp på heimebane denne sesongen. Fra venstre Kristoffer Vold Ulvestad, Torkil Høgset, Nikolas Myklebostad, gutten med gullfoten – tomålsscorer Ole Martin Gulla og Markus Hanset Erlandsen som avsluttet målorgiet. Foto: Øystein Talberg