NSB startet opp med opplevelsesproduktet i 2008. De har fraktet titusener av reiselystne mellom Åndalsnes og Bjorli i denne perioden. Spesielt cruisebåtpassasjerer har funnet tiltaket med tog gjennom Romsdalen både spennende og attraktivt.

Og forhåndsbookingen foran årets sesong er større enn noen gang.

– Vi har fått forhåndsbestilling fra 22.000 cruisebåtgjester som ønsker å ta Raumabanen gjennom Romsdalen. I fjor var det til sammenligning 15.000 forhåndsbestilte billetter, opplyser salgs- og markedsansvarlig for Dovre- og Raumabanen, Tove Sylte.

Fire avganger

I perioden av året med satsing på turisttog, har det imidlertid gått ut over tilbudet overfor de vanlige togbrukerne. Tallet avganger fra Åndalsnes til Dombås har vært redusert til det halve – fra 4 til 2. Men sesongen i år blir annerledes.

– Vi kan glede våre brukere med at denne sesongen vil vi kunne tilby like mange avganger fra Åndalsnes til Dombås som resten av året, opplyser Sylte – med andre ord fire avganger.

Turistsesongen på Raumabanen varer fra 26. mai, i dag lørdag, fram til og med 26. august. I denne perioden vil blant andre over 22.000 cruisebåtturister nyte togturen gjennom Romsdalen – gjøre stans på utvalgte fotostopp og ta med seg brosjyrer fra opplevelsesturen.

Lørdag var det altså første dag med togkjøring av cruisebåtturister. I underkant av 900 personer inntok NSBs turisttog – gi sitt bidrag til å forsterke Raumabanens renome som turistbane.