Det er et klassisk mesterverk som settes opp på scenen i Rauma Kulturhus fredag kveld. Det er Leo Tolstojs Anna Karenina som spilles og ingen ringere enn Gøril Mauseth spiller hovedrollen som Anna. Anna Karenina regnes av mange som en av verdens beste kjærlighetshistorier og det er når Anna møter Vronskij at det slår gnister. Hjertene står plutselig i lys lue og Anna forlater mann og barn og ofrer sin sosiale status for å få være sammen med den hun elsker. Men selvfølgelig gjør det vondt og det får konsekvenser.

Det er tidligere teatersjef Morten Borgersen ved Teatret Vårt som er regissør for stykket og han har tatt vegen til gamle trakter. I den anledning stiller han til et lite forspill i Rauma folkebibliotek der han forteller om arbeidet med Anna Karenina. Dette begynner en time før selve forestillingen.

Og plasser er det altså fortsatt i Rauma Kulturhus. Det ryktes derimot om at det er utsolgt i Molde og at teaterglade moldensere allerede har begynt å kjøpe seg billetter på Åndalsnes. Det begynner kanskje derfor å haste for dem som har tenkt seg en tur på den kjente forestillingen.