Også lokalt har saken skapt debatt; fotballinteresserte raumaværinger har vært engasjert og opptatt av saken. Mange har sagt meninga si om at verdens mest kjente nordmann ble hentet i privatfly, at MFK-ledelsen uttalte seg som de gjorde og at investor Kjell Inge Røkke skal ha reagert på det som skjedde.ONSDAG ETTERMIDDAG var det pressekonferanse på Aker stadion. Et historisk øyeblikk å regne fordi Solskjær, Røkke og Gjelsten sammen hadde invitert pressen for å svare mediene. På tribunen satt det MFK-ere som fulgte med på det som ble sagt via storskjerm. Jeg var selv i Molde i en annen sammenheng tirsdag ettermiddag og onsdag formiddag; det var ikke mye tvil om hva som var det store samtaleemnet blant så godt som alle.

SELV OM TILSKUERTALLENE går drastisk ned i Tippeligaen er det ingen tvil om at engasjementet for idretten er stor. Torsdag kveld fulgte jeg kampen MFK-TIL direkte på et fullsatt Aker stadion. Trioen som nå skal befeste og styrke MFK i norsk og internasjonal fotball ble hyllet. Stemninga var bedre på stadion enn på lenge.

De fleste av oss liker at små klubber gjør det bedre enn forventet. At Sogndal og Hønefoss lå helt i toppen av Tippeligaen i starten gledet mange. Og vi gleder oss nå over at ett av landets beste fotballag i den 28. eller 29. største byen i landet har kommet styrket ut av kaoset som oppstod.

AT KRONPRINSPARET gjester Rauma i dag har kommet i skyggen av MFK i det regionale nyhetsbildet den siste uka. Det at for eksempel NRK kjører direktesending fra en pressekonferanse på Aker stadion får meg til å tenke på den legendariske Liverpool-treneren Bill Shankly som en gang sa at "noen tror fotball dreier seg om liv og død. Jeg er veldig skuffet over denne holdningen. Jeg kan forsikre dere om at fotball er mye viktigere enn som så".

LOKALT håper jeg det i dag blir like stort engasjement som i fotballen når vi i strålende sommervær tar imot kronprinsparet. At norske flagg og blide ansikter skaper stemning og atmosfære når de kongelige besøker oss. La oss vise at vi er glade for besøket, at det betyr mye for oss. Det å få storfint besøk fra kongehuset bør glede. Og det håper jeg vi alle kan få vist fram når kronprins Haakon og kronprinsesse Mette Marit avslutter turen i Møre og Romsdal med å besøke "Verdens beste kommune for naturglade mennesker". La oss håpe turen til Litjefjellet ikke blir riktig så utfordrende som enkelte har beskrevet den på blant annet Facebook den siste uka.

FOTBALL ER VIKTIG for mange av oss. Familie og jobb er for de fleste øverst på verdistigen. Men det betyr mye at vi har andre ting på plass. I disse dager med streik i flere av de største byene i blant annet Møre og Romsdal ser vi hvilke utfordringer stengte barnehager og skoler kan by på. Bøndene som fortsatt viser sin misnøye med Statens tilbud kan få konsekvenser for hva vi ønsker å finne i butikkhyllene. Infrastruktur, naturen og trygge omgivelser er viktig for mange.

Fotballen kommer et stykke ned på verdistigen, men for mange er den viktig. Og da er det hyggelig at raumaværingen Kjetil Siem nå får gjennomslag for "Handshake for Peace" også internasjonalt; gode holdninger gjennom fotballen smitter over på hvordan vi opptrer ellers i hverdagen. Det gjør godt å se kapteinene takke for kampen selv om de har utkjempet durabelige dueller minuttene i forvegen. Det sender også et viktig fredssignal til oss alle, også utover landegrensene.

God pinse!

Lars Smisethjell

ansvarlig redaktør