Fremskrittspartiet og Arne Hoem fikk 329 stemmer. Foto: Foto: Ellinor Rørvik Lothe

Litt over klokka 22 mandag kveld var grovtellinga unnagjort. Vi gjør oppmerksom på at dette er foreløpige tall. Her er antall stemmer på de ulike partiene i kommunevalget, uten at forhåndsstemmene er tatt med,.

Senterpartiet: 606 stemmer

Det norske Arbeiderparti: 551 stemmer.

Høyre: 452 stemmer.

Fremskrittspartiet: 329 stemmer.

Kristelig Folkeparti: 235 stemmer.

Venstre: 171 stemmer.

Sosialistisk Venstreparti: 124 stemmer.

I tillegg ble det avgitt seks blanke stemmer.

- Svært fornøyd

- Din kommentar til valgresultatet etter grovtellinga, Torbjørn Rødstøl?

- Dette synes vi var et veldig gledelig resultat. Det er selvsagt et godt forhandlingskort. Utgangspunktet kunne knapt vært bedre. Det er vel naturlig at vi snakker sammen med de partiene vi har samarbeidet med tidligere, for fire år siden; SV, KrF og Ap.

Vi håper selvsagt at det skal gå bra når vi venter på resultatene. Men dette ble bedre enn det vi hadde trodd på forhånd, sa en glad Torbjørn Rødstøl til www.andalsnes-avis.no klokka 22.30 mandag kveld.

Fortsetter som ordfører

Torbjørn Rødstøl er motivert for å fortsette som ordfører i Rauma. Og utgangspunktet for at det skal kunne skje er meget bra. Senterpartiet passerte denne gang Arbeiderpartiet med 55 stemmer i følge grovetellinga. Da det endelige resultatet var klart for fire år siden hadde Ap 46 flere stemmer enn nettopp Senterpartiet.

Bred støtte i kommunen

Ser vi på tallene for de ulike valgkretsene har Senterpartiet fått hele 91 av 169 avgitte stemmer på Vågstranda. Videre fikk Sp i Rauma 112 av 271 stemmer på Nordsida av kommune, 68 av de 158 stemmene i Innfjorden, 70 av de som avga stemme i Måndalen og 103 stemmer fra Isfjorden av de 608 som stemte her. 162 av de 1056 som stemte på Åndalsnes og Øverdalen ga si stemme til Sp.

Med andre ord er det Senterpartiet som har bredest og størst oppslutning fra hele kommunen.

Høyre-svikt på Sørsida

Ikke så overraskende kanskje, etter skoledebatten som har preget valgkampen, fikk Høyre bare 10 stemmer i Innfjorden, 15 stemmer i Måndalen og 11 stemmer på Vågstranda. Høyre var imidlertid nest-størst på Åndalsnes/Øverdalen med 267 stemmer; Arbeiderpartiet var størst på Åndalsnes med 280 stemmer.

Arbeiderpartiet hentet ellers 152 stemmer fra Isfjorden, 44 fra Måndalen, 39 fra Åfarnes, 23 fra Innfjorden og 13 stemmer fra Vågstranda.

Fremskrittspartiet ble denne gang passert av Høyre i antall stemmer; for fire år siden var det omvendt. Frp fikk 93 stemmer på Åndalsnes, 87 i Isfjorden, 52 i Måndalen, 41 på Vågastranda og 28 både på Åfarnes og i Innfjorden.

Kristelig Folkeparti er kommunens femte største parti med 235 stemmer; 97 fra Isfjorden og 73 fra Åndalsnes.

Venstre fikk 171 stemmer; hele 107 av dem fra Åndalsnes og 40 fra Isfjorden. Men på bygdene sanker de smått med stemmer.

Sosialistisk Venstreparti er det minst av de sju partiene med 124 stemmer totalt; 77 av dem kom på Åndalsnes og i Romsdalen. Vi ser også aat ingen i Måndalen stemte på SV, mens kun en gjorde det på Vågstranda.

Når det gjelder fylkestingsvalget i Rauma kommer vi tilbake med resultatene her senere.