- Det er ikke bare folk fra Måndalen. Her er også kjente helt fra Isfjorden, forteller Per Ove Moen. Han er sønn av Marit og far til noen av hennes barnebarn. I tillegg til Per Ove har Marit en datter og en sønn til, som til sammen har gitt henne fem barnebarn så langt. - Jeg fikk lyst til å arrangere en liten juletrefest da de første barnebarna kom for fem år siden. De første åra var vi bare familie, men det lappet på seg for hvert år. Nå har det blitt en hyggelig tradisjon med både venner og naboer i tillegg til slekt, smiler Marit. Arrangementet holdes på låven og der inne står to svære gryter med julegrøt og venter. Den venter på nissen. Det gjør også alle de mange barna som har samlet seg rundt på den store låven. Og han kommer. Med hest og kjerre blir han fraktet, syngende langs bygdevegen bort til låven på gården. Det er en skikkelig nisse i Torgrim Venås` skikkelse, som både har trekkspill og gaver med seg. Før grøtserveringen blir det allsang inne på låven med de vel 40 gjestene. Etter at alle har fått en stor porsjon grøt hver, er det gaveutdeling. Nissen har gaver til alle barna og det blir en hektisk periode for nissen før alle har fått sitt. Evy Kavli ev-k[AT]online.no Mobil: 905 19 465

<B>Grøtnisse</B>. Matmor og initiativtaker til nissefesten i Måndalen, Marit Johanne Moen, serverer grøt til nissen på låven. På fanget sitter Markus Vold Bruaset.
<B>Grøtgutter</B> - Dette smakte godt, synes Isak Moen (til venstre) Hans søskenbarn, Fabian Skjelbostad, er helt enig.
<B>Syngende julenisse</B>. Nissefesten for venner og bekjente i Måndalen har utviklet seg til å bli en fast tradisjon. Her er hele flokken samlet på låvetrappa når den syngende julenissen med trekkspill på armen, kommer i hest og kjerre til gårds.