Det var mandag hun så i media at det på Sunnmøre har vært flere tjuverier av båtmotorer. Hun dro derfor ned i småbåthavna i Breivika for å sjekke sin egen båt. Og dessverre: Den ett år gamle Yamaha 40 hk påhengsmotoren var borte. Tjuvene hadde kappet både bensinslange og styrekabler tvert av og kommet seg usett unna.

– Det er nesten ei uke siden vi har vært der sist, så det kan ha skjedd når som helst siden da, sier Iselin Pedersen til Åndalsnes Avis.

Båten hennes er fortøyd på den ytterste rekka. Båthavna er stengt med bom og kaianlegget har en port og dør med nøkkellås. Ingenting tyder på at noen har forsøkt å bryte seg inn, og det er umulig å komme seg tørrskodd i land med en 40 hk påhengsmotor.

– Hvordan har de da fått med seg motoren?

– Jeg regner med at de må ha brukt båt, sier hun.

Tirsdag var hun på lensmannskontoret for å anmelde tjuveriet.

Motoren og båten er forsikret, men hun synes likevel at det er ergerlig. Og med så gode sommertemperaturer, ville det vært topp å dra ut på fjorden på en luftig båttur. Det lar vente på seg til ny motor er bestilt, levert og montert.

Mottatt anmeldelse

Politiførstebetjent Sindre Mittet ved Rauma lensmannskontor bekrefter at de har mottatt anmeldelse.

– Jeg vil be folk være ekstra påpasselige med utstyr som kan bli stjålet. Lås og pass på ekstra. Og når vi vet at det stjeles båtmotorer det kan være lurt å se etter eiendelene sine, sier Mittet.

Møre og Romsdal politidistrikt gikk søndag ut og sa at «båttjuveri-sesongen» har startet. Og onsdag meldte de på nytt om båtmotortjuveri:

Lørdag meldte politiet at en gul og oransje båt på ca. 16 fot med 7,5 hk påhengsmotor var funnet drivende i Isfjorden. Åndalsnes Avis kjenner til at båten var godt fortøyd og kan vanskelig ha slitt seg uten at noen har løsnet fortøyningene. Om denne båten er brukt i samband med tjuveriet av Iselin Pedersens båtmotor, er derimot ikke klarlagt.

Både styrekabler og bensinslange er kuttet rett av. Foto: Per-Kristian Bratteng
Kaianlegget er låst, men ingenting tyder på innbrudd. Det tyder på at det er brukt båt i tjuveriet. Foto: Per-Kristian Bratteng