– Vi burde da ha bøker med Berit Nordstrand, sier bokhandler Ole Johnny Amundsen ved Romsdal Libris på Åndalsnes.

- Jeg er yngre nå enn da jeg fylte tretti

Nye hver uke

Han går bort til en hel reol med bøker som dreier seg om slanking, dietter, endring av livsstil, trening, hvordan man retter på immunforsvaret og bøker som er kombinasjoner av alle disse.

– Vi selger mye av denne type bøker, sier Amundsen.

– Det kommer inn flere nye bøker hver uke. De er populære, også her i Rauma.

Immunforsvar

Vi finner en bok med Berit Norstrand, men det er ikke den nyeste.

– Det er merkelig, vi burde ha den inne. Hun er kjent og selger bra. Men så har ikke jeg ansvaret for bokavdelingen, så jeg har ikke helt oversikten.

Vi går bort til en reol med et utvalg av ulike bøker. Her ligger også boka «Immun – kroppens evige kamp for å overleve» av Anne Spurkland.

– I denne boka er faktisk familien min viet et helt kapittel, sier Amundsen.

Sønnen hans ble nemlig født uten immunforsvar, noe som sjølsagt er livsfarlig.

Kan ikke styrke

I boka fortelles det om da Amundsen skadd seg da heisen på jobben ramlet ned en hel etasje. Dette i en tid da Amundsen var på veg til London med sønnen, for å foreta en behandling som nesten ingen hadde fått fram til da. Deretter beskriver hun behandlinga av hva familien gikk gjennom.

– I boka forteller hun om hvordan man kan fikse immunforsvaret. Dette med at man kan styrke immunforsvaret er bare tull og noe folk har funnet på for å tjene penger. Enten fungerer immunforsvaret ditt, eller så funker det ikke.

Kosthold

Han viser hvordan boka beskriver hva man bør spise for å ha et velfungerende immunforsvar. Noe av det samme som Nordstrand viser i sin bok og foredrag.

– En ting som er litt annerledes med henne er at det dreier seg ikke bare om kosthold og trening. For eksempel advarer hun mot overdreven håndvask.

To andre bøker som er populære er boka til Eivind Helstrøm og Truls Svendsen.

– Jonas Lundgrens bok «Spis tren spis» er også et hett tips. Dette er en trend i tida, og det blir bare mer og mer bøker om disse tingene.

Vil ha mer grønt i kosten