Fredag ettermiddag kunne en stolt og glad Grande-sjef Torbjørn Hjelden motta den høgthengende prisen.

Hlin-kroken var en av de fem nominerte til å bli "Årets produkt 2016" under Møbel + Interiørkonferansen i Oslo. Konferansen er et samarbeid mellom Norsk Industri møbel + interiør, Norske interiørarkitekters og møbeldesigneres landsforening (NIL), NHO Handel og næringsklyngen Norwegian Rooms.

- Dette er stor stas; dette er en pris vi er veldig glade for. Prisen for årets produkt er den gjeveste prisen vi kan vinne, sier Hjelden på telefon fra Oslo.

Han håper prisen kan bidra til at produktet blir enda bedre kjent og mer brukt. Og det handler ikke bare om kroner og øre for bedriften.

- Alt som bidrar til mer fokus på sikkerheten i garderobene er positivt. Det er det aller viktigste, mener han.

Soleklar vinner

Det var fire andre nominerte til prisen, og Hjelden forteller at jurylederen sier Hlín-kroken var en klar vinner. I begrunnelsen skriver juryen følgende:

"Bedriften Grande har løst et viktig problem som er avgjørende på sitt spesielle bruksområde. Knaggen Hlín er utviklet for å kunne tåle vekt for sitt naturlige bruk og for å kunne utløses når belastningen blir for stor, noe som kan bety fare - for eksempel at et barn henger seg opp i knaggen og utsettes for skade"

Samarbeid

Garderobekroken Hlín er designet for å redusere risikoen for tragiske kvelningsulykker ved småskoler og barnehager.

Det er et innovativt samarbeid bak Hlin-kroken. Offinn, Plasto, Grande og Anunatak samarbeidet om å lage kroken.

- Blir det kake på mandag nå?

- Ja, det må vi få til. Da må vii prøve å samle alle, sier Hjelden.

Innovativt samarbeid bak Hlin-kroken. Daglig leder Svein Alstadsæter i Offinn, prosjektleder Runar Stenerud i Plasto, adm. direktør Lars Stenerud i Plasto, daglig leder Torbjørn Hjelden i Grande og industridesigner og daglig leder i Anunatak, Heidi Leren. Foto: Privat