Rundt regnet 50 avganger vil sommertoget på Raumabanen ha knyttet til cruiseskipstrafikken i 2016. Det er det nå vel kjente «ekstratoget» med restaurantvogn og fire sittevogner som skal utføre disse turene og kapasiteten per tur er 270 seter.

– Her vil det ofte også være plass til andre reisende, enten turister eller lokalbefolkning for den saks skyld, sier reiselivssjef Hilde Gråberg Bakke og legger ikke skjul på at ambisjonen, sammen med NSB, er å fylle opp disse togene som skal gå mellom Åndalsnes og Bjorli.

Festivaltog

Gråberg Bakke kan også fortelle at NSB er med på å prøve en utvidet satsing på flere andre arrangement i løpet av sommeren. Det betyr blant annet festivaltog under både RaumaRock og Norsk fjellfestival. I tillegg blir det barnehagetog og chartertog i forbindelse med andre arrangement i sommerbyen Åndalsnes.

– Er dette et løft på Raumabanen?

– Nei, det er ikke et løft når det gjelder tallet på reisende. Vi får 42 anløp og en nedgang på rundt 10.000 cruisepassasjerer til Åndalsnes i forhold til i fjor. Men NSB er offensive til Raumabanen og jeg håper at vi i fellesskap, men ny kai og god markedsføring igjen skal få et løft i 2017, sier Gråberg Bakke.