Blood Command, Tommy Tokyo & Starving for My Gravy, Serena Maneesh, Kvelertak og Motorpsycho. Dette er de nominerte innen kategorien rock.

Og når en av de fem kalles opp for å motta en Spellemannspris for ei plate utgitt i 2010 på et direktesendt program i TV2, er Frode Nakken en av medlemmene i juryen som har plukket ut vinneren.

- Personlig ser jeg det som en anerkjennelse både for RaumaRock og meg personlig at jeg er plukket ut til å sitte i denne juryen, sier Frode Nakken som har holdt dette hemmelig helt fram til arrangementsdagen. Jurymedlemmer skal ikke påvirkes i arbeidet sitt.

Han vedgår at han ble meget overrasket da han ble kontaktet av Spellemannskomiteen for å delta i juryarbeidet. Mye tyder på at RaumaRock og rockegeneralen fra Åndalsnes er lagt merke til. Så kan det sjølsagt være at Frode Nakken har en viss peiling på rock i tillegg.

- Jeg er stolt over at en fra RaumaRock er tildelt vervet som jurymedlem under Spellemannsutdelingen, sier Øystein Valde i RaumaRock-styret.

I kveld er det utdeling. Frode Nakken vet hvem vinneren for årets rockeplate 2010 er. Vi andre får leve i spenning.

Frode Nakken har i mange år vært en av frontfigurene innen RaumaRock. Nå har han hatt oppgaven som en av dommerne som skal vurdere fem norske rockeplater anno 2010 - sørge for tildeling av Spellemannspris til beste rockeplate. Foto: Ellinor Rørvik Lothe