I tre dager gjennomfører Statens vegvesen nå storkontroll av tunge kjøretøy i region Midt. Det betyr blant annet full aktivitet ved kontrollstasjonen på Horgheimseidet i dette tidsrommet.

Kontrolleder Leif Jarle Bergseth forteller at rundt 400 vogntog passer kontrollpunktet i gjennomsnitt per dag og så mange som mulig av disse blir kontrollert.

– Mye bra når det gjelder dekk, sier Bergseth og viser til et stor bedring både nasjonalt og internasjonalt etter at skjerpa krav ble innført i 2014.

Han legger til at det er tydelig at de nye kravene har nådd transportører også i utlandet. Rundt 40 prosent av de kontrollerte har vært utenlandske biler fram til lunsj tirsdag, men Bergseth understreker at det er liten forskjell på den tekniske kvaliteten på norske og utenlandske biler.

To vogntog har blitt avskiltet fram til tirsdag ved lunsj. Det skyldes manglende EU-kontroll.

– For selv om det er dekk og kabotasje (utenlandske biler med innenlands kjøring i Norge) (red.anm.), så kontrollerer vi også andre ting som lassikring, kjøre og hviletid og tekniske sider ved bilen. Vi gjennomfører bremsekontroller også om vi finner det riktig, sier Bergseth og forteller om noen få tilfeller av overlast.

Det har ført til bøter og krav om omlasting.Kontrollen fortsetter fram til onsdag kveld.