Det er ikke så ofte man kan se så mange flotte båter ligge til kai i havna på Åndalsnes som denne helgen. Eierne av båtene er en stor vennegjeng som er på tur og de synes ikke det er så rart at det ikke er flere som gjester vår havn.

– Det er egentlig en veldig dårlig gjestehavn som ikke fungerer slik det er ment. Vi ligger nok antakeligvis ikke til der vi skulle heller, for gjestehavna er for høy for oss, sier Jan Kåre Vik, som sammen med de sju andre båteierne har lagt til ved flytebrygga ved lensmannskontoret.

– Det skulle ha vært flere slike flytebrygger. Gjestehavna er for høy og det er få som ønsker å krabbe opp på den for å komme seg på land. Strømmen er jo der borte, så nå har vi måtte bruke en virkelig lang skjøteledning, sier han og smiler.

Men de er alle enige om at det er fint på Åndalsnes og at mange flere hadde lagt turen hit, hadde forholdene vært bedre.

– Dette er jo vår hytte, så vi reiser mye rundt i helgene. I går var vi i Rødven, men der blåste det så mye så vi fant ut at vi heller ville gå inn her. Nå har vi tenkt å ta oss en tur på Aksla, sier Jan Kåre og presiserer at de alltid har en eller annen aktivitet planlagt på turene sine.

– Men først blir det en liten handletur i sentrum. Det er jo ingen som legger igjen så mye penger som båtfolket, vet du.