– Har tro på Bjorli

Bjorli. – Her et betydelig potensial, sier daglig leder Sveinung Lianes (70).

Bjorli. Nye drivere og aktivitet på Bjorliheimen på Bjorli.  Foto: Privat

Fra papir

Han er ny leder for Bjorliheimen Hotell og Møtesenter AS. Et nytt selskap som tar over gamle Bjorliheimen fra 1. august av. Et hotell med 130 senger og 15 tømmerhytter i tillegg med rundt 50 sengeplasser.

– Alkoholfritt alternativ

– Vi er ett av fire-fem hotell på landsplan som tilbyr alkoholfritt miljø. Antallet slike steder har gått mye ned i Norge de siste tiårene, sier Lianes som er en av 15 aksjonærer i det nye driftsselskapet.

Han går fra 1. august inn som ulønnet daglig leder ved Bjorliheimen Hotell og Møtesenter AS. Hotellet ligger like ved leirstedet Bjorli Misjonssenter, som eies av Norsk Luthersk Misjonssamband (NLM). Leirstedet skal nå avvikles, og legges ut for salg.Sveinung Lianes forteller at det nye aksjeselskapet vil fra 1. august gå inn som leietaker av hotellet, samtidig som også opsjon på kjøp foreligger.

Gjenbruk og KRIK

Misjonssentralen Gjenbruk AS, hvor Lianes var daglig leder fram til 30. juni, skal leie 400 kvadratmeter i hotellets lokaliteter. Lianes sier at de tar imot et vidt spekter av ting med annenhåndsverdi, også store ting som møbler. Butikken vil ha eget team for henting og bringing av varer.

Gjenbruket skal drives av ulønna medarbeidere fra Rauma, Lesja og Dovre.Hotellet starter for øvrig opp med egen fjell-leir for alle aldersgrupper allerede 6.-10. august. Ei egen prosjektgruppe er engasjert for å kunne tilby ekstreme aktiviteter som rafting, fjellklatring og på vinterstid overlevelse i fjellet. Et spennende tilbud med flinke fagfolk, opplyser Lianes videre.

– Har god tro

– Vi ønsker å være et hotell som kan betjene nærområdenes behov - gjerne inn mot familiebegivenheter av forskjellige slag. Samtidig være for dem som søker ro og rekreasjon; spontane eller planlagte opphold. Vi liker så si at vi er steder hvor øst møter vest, avslutter Sveinung Lianes. Lars Smisethjell