Leter etter broren sin

Knut Karijord kjemper med tårene i Romsdalen

Knut Karijord håper alle som kan ha sett noe i Romsdalen melder seg. Han leter etter broren Geir Karijord, som sist ble sett ved Gravdehaug i Romsdalen, den 8. oktober. Innsatsleder politiførstebetjent Vebjørn Bale. 

Politibetjent Petter Lillemo fra Molde politikammer søker etter Geir Karijord, sammen med Luka. - Han er spesialtrent til å finne mennesker, uansett hvilken tilstand, forklarer Lillemo. I motsatt ende av søkeområdet går politibetjent Per Roger Muri fra Ålesund, sammen med Ajax. 

Nyheter

- Det er steintøft for foreldrene mine, dette her, sier Knut Karijord.

Han har tatt turen fra Oslo for å være med politiet å lete etter broren sin, Geir Karijord (født i 1967), som har vært savnet siden 8. oktober. Hundepatruljer fra Ålesund og Molde bistår i søket.

Siste sikre observasjon av broren var ved Gravdehaug, mellom Flatmark og Foss bru i Romsdalen, tirsdag kveld, den 8. oktober, rundt klokka 23. Etter dette stopper alle spor, og det gjelder både bruk av bankkort og mobiltelefon.

- Et noe spesielt tidspunkt å bli observert på et slikt sted, konstaterer innsatsleder Vebjørn Bale.

Formelt sett er det politiet i Rauma som bistår Oslo politidistrikt med å lete etter den savnete.

- Vi har en del informasjon i tidspunktet fram til den aktuelle kvelden. Så vi tror Geir Karijord har gått til fots fra Bjorli. Nå er vi interesserte i all informasjon som måtte finnes etter siste observasjon, sier Bale.

Knut Karijord har reist oppover fra Oslo for andre gang. Sist uke var han på Bjorli.

Ber folk se etter

- Der fant jeg ut mye om hva broren min har gjort den 8. oktober, sier Karijord, som er åpen på at broren er psykisk sjuk.

- Det har vært ganske akutt siden i sommer.

- Men du overlater ikke dette til politiet?

- Nei. Dette blir terapi for meg også. Og jeg håper alle i Romsdalen kan ha et våkent øye. Sjekke skur og uthus og alle mulige steder der det kan tenkes at Geir har søkt ly.

- For det gjorde han?

- Ja, han hadde nok av penger, og har pleid å ta inn på hotell tidligere. Det er ikke første gang jeg leter etter ham, selv om det er en stund siden sist. Det er typisk ham å være på reisefot. Sist han forlot hjemmet sitt lot han huset stå ulåst.

- Du tror han lever?

- Man kan ha et håp.

- Har han kjæreste?

- Nei. Han har meg, søstera mi og foreldrene våre. Dette er helt forferdelig for dem.

Innsatsleder Bale forklarer at hundepatruljene var på leting hele torsdag og skal også lete hele fredag, 15. november.

- Vi holder absolutt alle muligheter åpne. Geir kan ha fått skyss med noen, han kan ha snudd og gått oppover dalen igjen. Hva som helst er mulig, sier Bale.