Driver barnehage for 5000 barn

– Vi er en familiebedrift, sier Hans Jacob Sundby i Læringsverkstedet, som har 2000 ansatte.

Sjefen sjøl. Hans Jacob Sundby driver Læringsverkstedet sammen med kona Randi. Hovedkontoret er på Jessheim, og bedriften har rundt 2000 ansatte. Her er Sundby utenfor Rabben Barnehage, som er et av de ferskeste tilskuddene på porteføljen til selskapet. Sundby fikk selskap av Edvard Berild Larshus og Jonatan Rosenfors Pedersen.  Foto: Anders Hagen

Solgte. – Vi er svært fornøyde med vår nye eier, sier Ingebjørg Salthammer Eide, som solgte Rabben barnehage til Læringsverkstedet, ved Hans Jacob Sundby.  Foto: Anders Hagen

Nyheter

Ekteparet Randi og Hans Jacob Sundby startet sin første barnehage i Kristiansand for 10 år siden. I dag driver ekteparet 85 barnehager, og er blant de største private barnehageaktørene i landet.

For et par år siden kjøpte Læringsverkstedet velrenommerte Rabben Barnehage, og har ikke tenkt å stoppe der.– Mange journalister spør meg hvor store vi egentlig har tenkt å bli. Da svarer jeg «Hvor mange barn vil du skal ha det bra»?

Har fem barn

Sundby hevder at ekteparets engasjement for å drive barnehager i Norge bunner i et ønske om å drive gode barnehager. Sammen har de kommet fram til bedriftens visjon: «Vi får verdens viktigste verdier til å vokse».

- Vi er en familiebedrift. Sjøl har vi fem unger og vi driver dette med tanke på og håp om at en av barna våre skal overta bedriften i framtida.

Pedagoger

– Vi har sagt nei til mange som har ønsket å kjøpe oss, og svaret er fortsatt nei om noen spør.

– Dere er ikke interessert i å tjene penger?

– Selvfølgelig er vi avhengig av å ha solid økonomi. Vi ønsker å være en veldrevet og ordentlig bedrift. En trygg arbeidsplass for våre ansatte.

– Men når vi reiser rundt til barnehagene våre så spør vi om de har nok leker og det de ellers trenger, ikke om hvordan overskuddet ser ut, sier Sundby.Sjøl er han pedagog, og kona er spesialpedagog.

– Hvis man er pedagog og brenner for det; hvorfor ikke bare jobbe i offentlig barnehage?

– Tja, det er vel mye gründergener i både kona og meg. Men om jeg skal rådgi en attenåring som vil tjene masse penger, så er det nok ikke barnehagevirksomhet jeg anbefaler.

– Et ønske om å drive bedre enn det offentlige?

– Nei. Gode eller dårlige barnehager knytter seg til menneskene som jobber der. Ikke om det er offentlig eller privat.

Fornøgd selger

Ifølge Sundby holder Læringsverkstedet årlig konferanse med kurs for alle ansatte, nå sist på Gardermoen, forrige uke.

– Om to uker skal vi ha samling for alle styrerne på Voss i tre dager, forteller Sundby.

Forrige medarbeiderundersøkelse viser at 93 prosent av de ansatte synes Læringsverkstedet er et bra sted å jobbe. Tidligere eier av Rabben, Ingebjørg Salthammer Eide, støtter også opp:

– Vi brukte halvannet år på å bestemme oss for hvem vi skulle selge til. Den eneste forskjellen de ansatte merker nå er mer pedagogisk påfyll.

Se hva Sundby sier om intensjonsavtalen mellom Læringsverkstedet og Rauma kommune her

Relaterte saker: