Kunst i Natur godt i gang.

Kunst i natur er igjen med i fjellfestivalen etter et års pause.

Gunn Morstøls sitt bidrag til årets Kunst i Natur. Foto: Gunn Morstøl 

Kunstner Ilona Fintland under arbeid med sin installasjon. 

Den nederlandske kunstneren Hannah Streefkerk har denne installasjonen på Litlefjellet. 

Nyheter

Søndag åpner Norsk fjellfestival på Devold, og noen timer etterpå Kunst i Natur. Kunstnerne lager sine installasjoner som tidligere i Vengedalen, rundt og på Litlefjellet. De er nå godt i gang og  Gunn Morstøl har allerede gjort ferdig sitt bidrag ved foten av Litlefjellet.

 – Jeg har kledd en stein med heklede åttekanter og sirkler, noe jeg har hatt en idé om siden jeg heklet fugler for 5 år siden, forteller hun.

Hun har også jobbet på en litt annen måte, understreket linjer og brukt tid på å la deler av steinen synes.

– Det skal ikke  være tvil om at det er en stein. En får også en annen følelse for steinen når en jobber på den bokstavelig talt, ligger oppå den og hekler sammen arbeidet, tar på og kjenner, stryker og koser i 14 timer. Det blir omsorg og kjærlighet, forteller kunstneren.

Det er til sammen 11 kunstnere i aksjon på fjellet, deriblant også fjellfestivalkunstneren Strijdom van der Merwe fra Sør-Afrika. Han vil i tillegg til kunstinstallasjoner på fjellet, stille ut foto av sine tidligere Landart – arbeider rundt omkring i verden. Bildene vil kunne sees på Gråveggen i regi av Rauma kunstlag fra lørdag av.