Mer hjelp til Polen

– Vi drar også i år med hjelpesending til Polen like før jul. Slik vi gjorde i fjor, sier Ole Anders Dahle.

På reise. Innsamlingsleder Ole Anders Dahle er her på besøk på en barneheim i Polen. Foto: Privat. 

Nyheter

Eks-mittetdalingen Ole Anders Dahle går også i år i spissen for en hjelpeaksjon til Polen. Turen går den 16. desember og målet er et fylke som heter Slotsk med 3,5 millioner innbyggere. Dahle sier turen med bil vil ta rundt 32 timer.

Ole Anders Dahle var i området sist sommer og fikk med egne øyne sett hva som er behovet. Han forteller til Åndalsnes Avis at han og datteren blant annet besøkte et barnehjem for spedbarn der det var unger fra tre uker og opp til fire år.

– Hit kom det stadig mødre for å levere barna sine da de ikke har råd til å gi barna sine det aller mest nødvendige, sier Ole Anders Dahle.

Og det er dette han nå vil ta tak i. Det er behov for medisiner, salver, smokker, grøt, belier, tåteflasker og klær.

– Vi besøkte også en familie som består av mor og tre barn. Den eldste dattera på 17 har også et barn. Mora var sjuk og familien var i grunnen hjelpeløs, sier Dahle og forteller at aksjonen i år har fått låne et lagerrom av Lønset Eiendom i Strandgata på Åndalsnes.

– Det er mulig å levere inn ting i butikken hos Mini og Mollå i butikkens åpningstider. Jeg oppfrodrer alle til å gi. Det kan være klær, men det må gjerne også være julegaver og de skal pakkes i blanke poser, sier aksjonsleder Dahle og tilføyer at penger også kan gis til aksjonen. Pengene vil gå til innkjøp av mat i Polen og det er opprettet en egen konto i SpareBank 1 på Åndalsnes.

Ole Anders Dahle forteller at aksjonen i fjor fikk inn 400 julegaver takket være at skoler og barnehager laget sin omvendte julekalender. Han oppfordrer nå til at noe lignende blir gjort i år.

Til slutt ønsker aksjonslederen å fortelle at de mangler transport fra Åndalsnes til Trondheim der alt skal samlastes før turen til Polen. Han ber om å bli kontaktet om det skulle være noen som ser en mulighet til å utføre denne transporten.