Ny Radio Rauma

Torsdag starter Radio Rauma AS FM opp med sine første sendinger som nytt selskap. – Vi har tatt over radioen og fått konsesjon på drift fram til 2017, sier Nils Harald Nikolaisen som har fått med sønnen Ronald som styreleder.

Engasjement. Far og sønn Nikolaisen har tatt over Radio Rauma, og i dag torsdag, startet de første ettermiddagssendingene igjen. –Og om en ukes tid tar vi opp Radiobingoen igjen også, forsikrer Nils Harald Nikolaisen som sverger til den gamle gode metoden.  

Nyheter

Det var i tidligere i år da Per Berg, daglig leder i tidligere Radio Rauma AS, vill legge ned radioen, at Nils Harald Nikolaisen tok fatt i saka.

– Jeg hadde ikke lyst at radioen skulle legges ned. Derfor ble vi enige om å legge ned det gamle firmaet som Berg hadde aksjemajoriteten i, slik at jeg kunne danne et helt nytt aksjeselskap og begynne på nytt.

Med seg på laget fikk han sønnen Ronald som styreleder, og nå har de to store planer for framtida.

– Jeg må jo støtte han i det engasjementet han viser, og det kan vel hende jeg kommer med noen innspill når det gjelder programposter etter hvert, sier Ronald som til daglig er sveiser på SB produksjon på Øran.


Radio Rauma har holdt på siden 1990 og startet opp i lokaler på Åndalsnes ungdomsskole, før de havnet i Meierigården der de holder til i dag. Siden radioen hadde lokaler så nær skolen, ble mange av programmene ledet av ungdom de første åra. Det er noe Nils Harald vil prøve å få til igjen.

– Det er viktig med engasjement hos alle lyttere uansett alder, og vi har mange frivillige rundt omkring som hjelper oss med å lage program, forteller han.

Hovedsakelig skal radioen formidle det som skjer rundt om i nærmiljøet og referere slik de har gjort i alle år, både fra både festivaler, kommunestyremøter og kanskje med tida også sport.

– Men musikk er også viktig, og der kan det bli aktuelt med livesendinger fra studio med lokale band etter hvert, tror Ronald.

Men Radio Rauma hadde ikke vært mulig, uten Radiobingoen.

– Det er den som gir oss det meste av inntektene. Og jeg vet at mange av våre lyttere ser fram til at den begynner igjen om en ukes tid, sier Nils Harald.

Og i dag, torsdag, starter ettermiddagssendingene "Hallo Romsdal og Nordmøre" igjen. Radio Rauma kan lyttes til over hele regionen, og har vel 75000 lyttere fra Sunnmøre i sør til Kristiansund i nord.