ROCKESUKSESS

Suksess. Til sammen rundt 8.000 betalende mennesker var innom RaumaRock fredag og lørdag. – Suksess fra ende til annen, sier daglig leder Tonje Dahle Hovde.
Nyheter

Det hele toppet seg under konserten med Bryan Adams. Et sted mellom 4.500 og 5.000 mennesker sto ringside storscena under konserten. Fredag var det rundt tusen færre.

– Akkurat under konserten med Bryan Adams var området med utsikt til scena ganske sprengt. Det var vel tett oppunder det vi kan kalle maks tilskuertall arenaen kan tåle akkurat da, sier Dahle Hovde.

Og når det gjelder arrangementet rundt verdensstjernen var det en ny opplevelse for RaumaRock. Dahle Hovde erkjenner at det var et kravstort team de hadde å forholde seg til. Mange i RaumaRock var engasjert for å legge ting til rette – mange løp seg temmelig svett før, under og etter konserten med kanadieren.

– Jeg var sjølsagt veldig spent da jeg ble kalt inn på teppet til turnélederen like etter konserten. Men vi fikk ros for måten vi hadde taklet utfordringene på, sier Dahle Hovde som mener RaumaRock har all grunn til å være stolt av seg sjøl i så måte.

En annen liga

En av tilbakemeldingene fra teamet rundt Bryan Adams var dessuten at de nå har tatt steget opp i en annen «liga» – at de bør være stolt over det.

– Apropos «opp en liga» – vil dere slå dere til ro med det eller vil ambisjonene for ettertida bli enda større når det gjelder å sikre RaumaRock verdenskjente artister?

– Vi vil sjølsagt nøye evaluere våre erfaringer etter årets arrangement. Men det som slår meg er at vi har et område som setter begrensninger. Det funket på det nivået vi la opp til for årets festival.Økonomi i grønt

Dahle Hovde sier videre at det beste for RaumaRock kan være en god, «liten» festival med gode artister – at arenaen må være det den er og legge løpet deretter.

– Også økonomien er en bestemmende faktor i så måte.

– Kan dere i dag si om årets festival går med grønne tall?

– Det gjenstår mye arbeid før vi kan opplyse om hvordan året er gått økonomisk. Men jeg tror jeg kan love at årets arrangement går med pluss. Og med bakgrunn i fjorårets røde tall, er det en god opplevelse, sier Tonje Dahle Hovde som sier de er utrolig takknemlig for sponsorers vilje til å satse videre på RaumaRock. Det vil derfor være med stor tilfredsstillelse de kan gå inn i et nytt år med et RaumaRock i pluss.

Etter tilbakemeldingene å dømme mener hun at de fredag og lørdag sett fra publikums side gjennomførte et godt arrangement.

– Å si at vi gjennomførte et RaumaRock uten plett og lyte, er å ta hardt i – i alle fall før vi har fått evaluert årets arrangement. Men jeg tror det fungerte bra for publikum, og det er sjølsagt aller viktigst. De ser ikke kaoset som av og til kan oppstå backstage; men også her gikk ting bra, sier Tonje Dahle Hovde som nå sammen med alle de frivillige som gjør RaumaRock mulig, skal ta seg en aldri så liten pust i bakken før evaluering og forberedelser til neste års festival starter opp.