Treffsikkert aksjonsbidrag

Field Target. For hvert treff Andy Kays gjør under årets VM i Field Target, ruller det kroner i kassa til årets TV-aksjon – til Norsk Folkehjelp.
Dette er Field Target
Skyting med luftvåpen mot sjølanvisende blinker – dyre- og fuglefigurer. Til vanlig 15 standplasser; under VM 25. To blinker per standplass. Avstand til blinker ukjent, men det skal være mellom 8 og 50 meter. Luftgeværet har påmontert kikkertsikte. Skytter må på hver standplass vurdere avstand til blink; ta i betraktning vind og andre forhold som kan ha innvirkning på kulas bane. Skytestilling varierer – fra kne til liggende. Den mest brukte stillingen er sittende. For tida er det en Field Target-klubb i Norge – den finner i Nore kommune i Telemark.
Nyheter

– For meg vil dette være en motivasjon. I stedet for å treffe blinker, kan jeg indirekte bidra til at det kommer inn penger til årets TV-aksjon. Det gjør det ekstra givende å treffe blinker, sier Andy Kays som dro retning Nord-Italia og verdensmesterskapet mandag ettermiddag.

Følgende avtale er inngått mellom aksjonskomiteen i Rauma og Andy Kays fra Isfjorden. Bedrifter blir oppfordret til å sponse Andy med en sum kroner for hvert poeng han får under skytinga i VM. Skulle en bedrift love 10 kroner per treff og Andy får 110 treff; så vil det gi 1100 kroner til TV-aksjonen. Han kan score maksimalt 150 poeng, noe han anser som veldig lite sannsynlig.112 kroner

– Per i dag har vi klart å få med bedrifter tilsvarende 112 kroner per treff. Målet var 100 kroner så jeg svært så fornøyd. Da kan det bli en anseelig sum penger til aksjonen, slår Kays fast.

Lørdag foretok han en siste finpuss av formen på banen de har ved Grøttamoen i Isfjorden. I 2006 vant han klassen sin i VM. Siden den gangen har han vært nede i en aldri så liten downperiode – noe han mener skyldtes et våpen med litt løst og dårlig kikkertsikte. Nå har han skaffet seg nytt kikkertsikte og drar til VM i Veclo D'astico i Dolomittenes rike med fornyet optimisme.

Rundt 150 deltakere fra 29 land deltar. Andy poengterer at den største utfordringen blir å holde seg hundre prosent konsentrert under hele konkurransen. Det håper han lovnaden om 112 kroner per treff til årets TV-aksjon skal hjelpe ham med.

Leder i den lokale aksjonskomiteen, Kjell Krohn, sier til Åndalsnes Avis at han setter svært stort pris på initiativet fra Andy Kays.

– Dere hadde VM i Isfjorden i 1999 og 2002; har dere planer om et nytt VM i Field Target i Rauma?

– Ja, allerede neste år har jeg håp om å kunne arrangere VM i Isfjorden, slår Andy Kays fast.