Ga opp soloklatringa

Den engelske klatreren ser ut til å ha gitt opp planene om soloklatring i Trollveggen.
Nyheter

Seint onsdag kveld, ble bilen hans observert i Hundtorp i Gudbrandsdalen. Mest sannsynlig var han på veg hjem til England.

Onsdag var engelskmannen to turer opp til Trollveggen under Trollspiret. ÅA klarte ikke å komme i kontakt med mannen. Men mest sannsynlig tok han turene for å hente ned utstyr han hadde båret opp tidligere i uka.

Til ansatte ved Rauma lensmannskontor fortalte han om klatreplanene. De frarådde ham på det sterkeste å starte klatring på denne tida av året. Med tidvis skifte mellom mildvær og kulde, er det ekstra farlig å oppholde seg i veggen. Nå ser han altså ut til å ha "tatt til vettet" og skrinlagt planene.

Siste: Et engelsk nettsted, UK Climbing.com, har fattet interesse for nettsakene i Åndalsnes Avis. Gjennom dem har vi fått vite at klatreren er Pete Rhodes. Han kommer ikke fra England, men er bosatt i Edinburgh i Skotland.

Det er lenge siden han startet planleggingen av soloturen i Trollveggen. Blant annet skal utstyrsgiganten Berghaus utlovet en premie på 2000 pund for den mest eksepsjonelle klatreekspedisjonen. Rhodes ønsker å få mest stemmer til sin planlagte tur for på den måten vinne prisen.

Om turen hans til Trollveggen denne uka var for å rekognosere eller gyve løs på den vanskelige og farefulle klatreturen, står det ingen ting om på bloggens hans. Men han har tegnet inn ei klatrerute i Trollveggen med innsteg litt lenger retning Horgheim enn Trollspiret. Ut fra inntegna rute kan det se ut som han har tenkt å følge ruta som har fått navnet "Suser Gjennom Harryland".

Dette er ei klatrerute forholdsvis langt til "venstre" om man ser inn i Trollveggen. Den går gjennom et glatt parti av veggen for deretter følge Trollryggen til toppen av Trollveggen. Denne ruta er gått vinterstid for et par år siden.