Åndalsnes Avis juleglede

– Alltid lys i tunnelen

Har løsninger. Tove Touihri og Audhild Mølmen gjør bare jobben sin. Men ikke alle synes det er "bare".
Nyheter

Det kommer et "ja men" fra både Audhild og Tove, når Åndalsnes Avis tar kontakt.

De får hver sin julestjerne fra Åndalsnes Avis fordi de hjelper mange - ofte i en vanskelig situasjon. Damene har ganske forskjellige jobber, men på mange måter like også. Det handler mye om å hjelpe folk. Og hjelp har vedkommende som har foreslått de to fått. Sjøl om NAV og avdeling for psykisk helse ikke har mye kontakt i det daglige, har forslagsstilleren vært innom begge steder og fått god hjelp. Hjelp til å komme seg videre. Hjelp til å komme seg ovenpå igjen og tilbake til arbeidslivet.

– Men jeg må understreke at jeg mottar julestjerna på vegne av mange. Det må være en forutsetning, sier Audhild.

Hun jobber i avdeling for psykisk helse i kommunen. Tove finner du innenfor dørene til NAV Rauma.

Skal vi tro damene så kunne like gjerne noen andre innenfor de to systemene fått julestjerne. Det skal ikke vi protestere på, men påstår likevel at ingen av stillingene deres er helt personuavhengig. Det kan stå mye pent i en stillingsinstruks, uten at det nødvendigvis alltid blir like pent i praksis.

– Hva skal til for å gjøre en god jobb?

– Det handler mye om å gi folk håp, og møte hver enkelt med respekt. Vi kan ikke leve livene for dem, men vi kan gå i lag, sier Audhild.

– Det kan føles svart og håpløst. Men det er alltid - alltid - lys i enden av tunnelen, mener Tove.

Ingen av damene går med på at det er en spesiell fordel å være kvinne i denne typen yrker - at kvinner kanskje har bedre utviklet empatiske trekk som kommer godt med. De tror heller det handler om å like folk. Like å møte dem og jobbe med dem.

– Damer er jo kjent for å prate mye, mens en slik jobb går ut på å lytte. Sånn sett er det vel heller en bakdel å være dame, smiler Audhild.