Starter egen sykkelklubb

Inspirert. Denne kompisgjengen fikk motivasjon til å begynne å sykle etter timer foran Tour de France sending på tv.
Nyheter

– Det startet egentlig med et veddemål innad i kompisgjengen, der vi veddet om hvem som kom til å vinne de ulike etappene under Tour de France. Jeg har aldri vært interessert i sykkelsporten. Ikke før Tour de France i sommer, forteller Isak Mjelva.

Han er en av initiativtakerne til Raumas nye sykkelklubb, Brun sykkelklubb.Seriøst

At sykkelsporten har fått mer oppmerksomhet, og at det er flere norske som hevder seg, har bidratt til at kompisgjengen er blitt hekta på sykling. Både Mjelva, og de tre andre initiativtakerne er aktive eller tidligere fotballspillere. Nå er det landevegssykling som gjelder, og forrige uke ble søknaden om å få starte egen klubb sendt inn.– Det finnes allerede en sykkelklubb i Rauma. Hvorfor ikke bli med der?

– Det hele startet litt useriøst, men er blitt noe vi har lyst å få til. Målet er å kunne stille et lag i Trondheim - Oslo neste år, og å gjøre det for en egen klubb gjør det litt artigere, fortsetter Mjelva.

Navnet, Brun sykkelklubb, kommer av et internt uttrykk innad i gjengen.

– Det er et positivt ladet ord. Som i "den er brun", forklarer Mjelva.Treningslogg på nett

Han bor og jobber i Trondheim, hvor han vil dra med seg andre raumaværinger ut på sykkeltrening. Mjelva jobber med å utvikle heimesider på nettet, en kompetanse den nye sykkelklubben vil dra nytte av.

– På klubbens heimesider vil de som er medlemmer kunne lage seg treningsdagbøker som alle kan lese. Men det er ikke noe man som medlem må gjøre altså, poengterer Mjelva.

Logo og klubbdrakter er under planlegging.Søker

– Det er viktig for oss å understreke at vi ikke er godkjent som egen klubb ennå. Søknaden er sendt, og jeg kan ikke se noen grunn til at det ikke skal gå i orden. Gjennom idrettskretsen har vi fått en lærerik gjennomgang av hva som kreves, forklarer han.

Sammen med Martin Haugan, Per-Johnny Døving og Simen Sæterbø, ønsker han alle sykkelinteresserte velkomne som medlemmer i klubben. De tar sikte på å få til minst ei felles trening i uka.

Vebjørn Bale er leder for 160 medlemmer i Rauma sykkelklubb. Til at det nå dannes en konkurrerende sykkelklubb i Rauma, sier han at han synes det er positivt at stadig flere begynner med sykling.