I dag sier hun helt klart: Hun velger høyresida og vil støtte Lars Olav Hustad som ordfører.

- Først og fremst fordi han har gjort en veldig god jobb de siste fire åra. Og Høyre ble tross alt det største partiet. Og når det er det bråket internt i Ap i Rauma som vi ser, så blir dette mitt valg.

- Det så jeg på leserinnlegget Kjølmoen hadde i Åndalsnes Avis lørdag 5. september. Da så jeg at dette kunne jeg ikke være med på, sier Nauste.

- I en pressemelding fra Rauma Ap tirsdag kveld, skriver de: «I et medlemsmøte 21. mai i år, forpliktet Rauma Arbeiderparti seg til et samarbeid med SV og Sp. Det ble presisert at listekandidater som ikke kunne akseptere dette måtte trekke seg fra lista.» Hvorfor trakk du deg ikke da?

- Det er ikke Sp og SV som er problemet – og medlemsmøtet var lenge før valgkampen begynte. Det er summen av leserbrev og valgdebatten på kulturhuset og alt som har vært skrevet på Facebook som gjør at jeg nå melder meg ut av Ap. Jeg sto rakrygga da vi sa at vi skulle ha et samarbeid med SV og Sp – og det kunne gått bra, hvis det hadde vært ført en renhårig valgkamp.

- Hvilken politikk har du tenkt til å føre?

- Jeg har tenkt å føre Ap-politikk.

- Er det mulig å drive Ap-politikk som en del av høyresida i Rauma?

- Det har vi jo gjort i fire år nå! Og i Molde ser vi at Ap og H går i lag, sier Nauste

Tirsdag meldte hun seg ut av Arbeiderpartiet.

- Jeg ser at mange sier jeg skulle gjort dette før valget, men det er ikke bare å melde seg ut når lista er godkjent. Og når Kjølmoen har drevet en slik valgkamp, der han har gått utrulig hardt ut mot Høyre og Lars Olav Hustad, så er det også en kritikk mot det jeg gjort de siste fire åra. Jeg trodde ikke han skulle drive en slik valgkamp. Hadde jeg visst at han skulle gjøre det, så skulle jeg trukket meg fra lista da det ennå var en mulighet.

Hun forstår at mange Ap-velgere er skuffet over henne:

- Det skal jeg leve med. Men jeg greier ikke å drive noe politisk arbeid sammen med Per Vidar Kjølmoen, sier hun.

- Hva forventer du å få av posisjoner i Rauma-politikken?

- I dag er jeg helt tom. Jeg har ikke forventninger i det hele tatt lenger.

- Har du lært noe av dette – og kommer det noe godt ut av det?

- Jeg har lært at jeg ikke skal stole på folk før jeg kjenner dem skikkelig. Det er en dyrebar lærdom som jeg gjerne skulle vært foruten. Men hvis jeg skal stå oppreist i Rauma-samfunnet, så måtte jeg gjøre det jeg gjorde.

- Skjønner du at folk kan ha problemer med å stole på deg?

- Ja, jeg kan forstå at Ap-velgere har problemer med det. Men jeg tror at man må se på hva jeg har gjort de siste fire åra. Jeg har ikke vært en vinglepolitiker – jeg har stått for det jeg mener, og prøvd å jobbe for Rauma-samfunnets beste.

- I mitt hode ligger Rauma Ap nede med brukket rygg. Det har de gjort lenge. Og det er jeg en del av – og det skal jeg ta en del av skylda for.

Hun sier hun har fått utrolig mye positiv støtte fra næringslivet i Rauma, som setter veldig pris på det valget hun har tatt.

- Hvordan har dagene vært?

- Jeg har en rolig og avbalansert mann som har vært gjennom mye storm før. Og jeg har god støtte i mine fire søsken. At jeg har denne backingen, er det viktigste for meg. Og så må man tenke når det stormer som mest, at det er andre ting som er viktigere i livet – i hverdagen sin.