Har meldt seg ut av Ap

– Jeg kommer til å møte som uavhengig representant, sier Marit Nauste.

Utmeldt. Marit Nauste har, dagen etter vakget, meldet seg ut av Arbeiderpartiet.  Foto: Stein Siem

Nyheter

Det hersker nå liten tvil om at Marit Naustes snuoperasjon kan komme til å sikre Lars Olav Hustad fire nye år i ordførerstolen i Rauma. Nauste avviser ikke at hun kan komme til å støtte Hustad til plass i ordførerstolen.

Vinden etter mandagens valg har ikke lagt seg før Marit Nauste i Arbeiderpartiet slipper en bombe. Hun har meldt seg ut av partiet i protest.


Og det er en djuptgripende både personlig og politisk konflikt med toppkandidat og ordførerkandidat Per Vidar Kjølmoen som ligger til grunn for den dramatiske avgjørelsen, knapt ett døgn etter at valget er over.

– Vi har ikke snakket sammen på måneder og jeg har ikke hørt en lyd nå etter valget heller, sier Marit Nauste og forteller at det er en sum av årsaker som har skapt dette konfliktforholdet og som har gjort at hun ikke har vært med å drive valgkamp for Arbeiderpartiet.

Hun forteller om egenrådighet og lite vilje til å lytte fra Kjølmoens side. Hun viser også til at Kjølmoen sjøl har nevnt denne konflikten temmelig åpenlyst i et leserbrev som har stått på trykk i avisene.


Kjølmoen: Har vært opptatt av ro i partiet

Ordførerkandidat Per Vidar Kjølmoen er uenig i påstandene Marit Nauste kommer med om ham.

– Det gjorde meg både opprørt og sint, sier Marit Nauste.

– Du har ikke dårlig samvittighet?

– Nei, jeg mener jeg nå er ærlig og forteller hvordan det er. Jeg kunne ha ventet, men nå sier ja ifra og så får jeg stå for det jeg gjør.

– Men hadde det ikke vært riktig overfor velgerne at du hadde gjort dette kjent før valget og ikke ventet til like etter valget?

– Nei, fordi jeg ikke ville skade partiet og få all skylda for at partiet gjorde et dårlig valg. Ap gjør et strålende valg i hele landet, men ikke i Rauma. Velgerne har skjønt noe, sier Marit Nauste og legger til at hun står støtt på det Arbeiderpartiet står for og vil føre partiets politikk i kommunestyret på egen hånd.

– Det jeg nå håper på er at dette ikke skal føre til en offentlig skittentøyvask. Det er ikke partiet tjent med. Utfordringene er store nok likevel, mener Nauste og legger til at hun selvfølgelig kunne ha laget mye spetakkel på et tidligere tidspunkt om hun hadde villet det.

– Men nå er du forberedt på storm?

– Ja, det blir sikkert storm, men det skal jeg tåle.

– Og hvem vil du nå ha som ordfører?

– Det har jeg ikke bestemt meg for.

– Men du kan vel ikke støtte ei side som du akkurat har forlatt?

– Nei, det sier seg vel i grunnen sjøl. Men mitt utgangspunkt er at jeg har lyst på en plass i formannskapet. Så spørs det om det er noen som kan innvilge meg det et, sier Marit Nauste.